№11

Бюджетна бухгалтерія, березень, 2015/№ 11 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції Постанова від 04.03.2015 р. № 81
  • Амортизація — 2015: нараховуємо за новими правилами Національні положення (стандарти) бухгалтерського обліку, які набули чинності з 1 січня 2015 року, приготували безліч сюрпризів для бухгалтерів бюджетних установ. Наприклад, однією з новацій НП(С)БО 121 «Основні засоби» є новий підхід до нарахування амортизації на основні засоби. Як у 2015 році нараховувати амортизацію? Яку вартість брати для її розрахунку? Як нараховувати амортизацію на об’єкти, введені в експлуатацію до 2015 року? У яких регістрах обліку відображати суму амортизації? Про все це ми розповімо в нашій статті.
  • Нараховуємо амортизацію: які регістри бухобліку застосовувати Які регістри бухгалтерського обліку можуть застосовувати бюджетні установи для нарахування амортизації на основні засоби та інші необоротні матеріальні активи? Як їх заповнювати у 2015 році? Якщо можна, будь ласка, наведіть приклад заповнення такого регістра.
  • Як виправити помилку з податку на землю Чи може суб’єкт господарювання виправити помилки, що допущені у податковій декларації з плати за землю на поточний рік, у одній уточнюючій податковій декларації як за місяці, строк сплати податкових зобов’язань по яких минув, так і за місяці, строк сплати яких не настав?
  • Як сплачувати податок на землю, якщо не оформлені документи на земельну ділянку Чи є платниками земельного податку суб’єкти господарювання, які не оформили відповідно до законодавства право власності або користування землею, в тому числі якщо вони є власниками будівель (споруд) або їх частин, що розташовані на таких земельних ділянках?
  • Індексація грошових доходів за березень 2015 року Основні засади проведення індексації, встановлені Законом про індексацію та Порядком № 1078, такі. 1. Індексацію зарплати проводять усі роботодавці незалежно від своєчасності її виплати працівникам. 2. Зарплату індексують у межах прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, розмір якого в березні 2015 року становить 1218 грн. 3. 7азовим для проведення індексації вважається місяць підвищення зарплати (окладу, тарифної ставки та інших постійних складових зарплати).
  • Обчислюємо стаж педагогічної роботи викладачам технічної школи Просимо надати роз’яснення щодо обчислення педагогічного стажу викладачу технічної школи державного агентства водних ресурсів (ПТНЗ) з метою виплати йому надбавки за вислугу років. Викладач раніше обіймав такі посади (має диплом інженера-механіка): 1) з 15.09.80 р. по 16.05.81 р. — інженер-механік у колгоспі; 2) з 30.05.81 р. по 25.08.82 р. — головний інженер у радгоспі; 3) з 14.10.82 р. по 30.10.84 р. — головний інженер у колгоспі; 4) з 12.11.84 р. по 30.01.88 р. — викладач у технічній школі; 5) з 01.02.88 р. по 19.01.98 р. — інструктор у райкомі партії, райраді, райадміністрації, а потім — у райвиконкомі; 6) з 14.09.98 р. по сьогодні працює викладачем у технічній школі. Які періоди роботи такого працівника можна зарахувати до його педстажу?
  • Підвищення категорії бухгалтерові ДЮСШ Штатним розписом спортивної школи передбачено посаду бухгалтера (7-й тарифний розряд). Бухгалтер, яка обіймає таку посаду, закінчила навчання в університеті та отримала диплом магістра за спеціальністю «Фінанси і кредит». Чи можна підвищити тарифний розряд такому бухгалтеру?
  • Хто може бути куратором групи у вищому навчальному закладі Чи можуть завідувач відділення, керівник фізичного виховання, завідувач навчально-методичного кабінету, практичний психолог вищого навчального закладу 1 — 2 рівнів акредитації бути кураторами (класними керівниками групи), а також завідувати кабінетами із встановленням відповідних доплат?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі