№39

Бюджетна бухгалтерія, жовтень, 2019/№ 39 Інші номери журналу ›
  • Військовий збір планують скасувати За оцінкою експертів та практиків, правова природа військового збору є незрозумілою, оскільки військовий збір фактично повторює фіскальні функції податку на доходи фізичних осіб, що призводить до подвійного оподаткування одного й того ж об’єкта оподаткування — заробітної плати, винагороди за цивільно-правовими угодами тощо.
  • Про затвердження Змін до Типової кореспонденції субрахунків бухгалтерського обліку для відображення операцій з активами, капіталом та зобов’язаннями розпорядниками бюджетних коштів та державними цільовими фондами Наказ від 17.09.2019 р. № 386 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 04.10.2019 р. за № 1082/34053
  • Зміни до Типової кореспонденції: вивчаємо разом А чи давно ми отримували «подарунки» від Мінфіну у вигляді змін до законодавства з питань бухгалтерського обліку? Здається, дещо давненько це було. Навіть встигли вивчити напам’ять майже всю Типову кореспонденцію. Але щоб бухгалтери не надто нудьгували, ось вам сюрприз від Мінфіну. 17 вересня 2019 року Мінфін видав наказ № 386 «Про затвердження Змін до Типової кореспонденції субрахунків бухгалтерського обліку для відображення операцій з активами, капіталом та зобов’язаннями розпорядниками бюджетних коштів та державними цільовими фондами» (див. с. 3 цього номера журналу).
  • Щодо особливостей відображення у бюджетній звітності плати за страхування автомобіля Лист від 14.02.2019 р. № 16-04-04/2982
  • Автострахування: що, коли та як показувати в бухобліку Кожен учасник дорожнього руху зобов’язаний знати й неухильно виконувати вимоги Правил дорожнього руху. Проте, на жаль, навіть найсуворіше дотримання всіх правил одним із учасників дорожнього руху не гарантує такого ж сумлінного і відповідального ставлення з боку інших водіїв, велосипедистів, пішоходів тощо. Не кажучи вже про обставини непереборної сили (стихійне лихо, сезонні природні явища тощо), які цілком можуть стати причиною автомобільної аварії. Тож на дорозі може трапитися будь-що. І до цього слід бути готовим. У вирішенні цього питання на допомогу приходять страхові компанії з найрізноманітнішими формами страхування для власників транспортних засобів. Про порядок автострахування, його види та вимоги до обліку страхових платежів розповімо у цій статті.
  • Поновлення на роботі: виконуємо рішення Тема поновлення працівника на роботі на підставі рішення суду час від часу бентежить наших читачів. Зокрема, в ОМС виникає велика кількість запитань щодо поновлення на роботі посадових осіб ОМС, відповіді на які не містить КЗпП. Наприклад, що розуміти під негайним виконанням рішення суду? Яким саме чином необхідно здійснювати поновлення? Як поновити працівника, якщо структурного підрозділу, де він працював, більше не існує? Відповіді на ці та інші запитання ви знайдете у нашій статті.
  • Інклюзивна група подовженого дня: зарплатні тонкощі для вихователя та його асистента У закладі загальної середньої освіти організовані інклюзивний клас та група подовженого дня. Батьки учнів звернулись із заявою про утворення інклюзивної групи подовженого дня. Яким нормативним документом керуватись для організації такої групи? Які тарифні розряди встановлюються вихователю та асистенту вихователя інклюзивної групи подовженого дня? Чи мають вони право на «інклюзивну» доплату?
  • Ремонт авто: облікові підказки
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі