№32

Бюджетна бухгалтерія, серпень, 2020/№ 32 Інші номери журналу ›
  • «Дитячий» лікарняний: шпаргалка від ФСС ФСС у листі від 22.04.2020 р. № 1087-03-1 нагадав важливі правила надання листка непрацездатності по догляду за хворою дитиною.
  • Щодо КЕКВ для забезпечення окремих категорій населення засобами реабілітації та їх ремонту Лист від 02.06.2020 р. № 16-07-07/9563 (витяг)
  • Технічні засоби реабілітації: від планування в кошторисі до відображення в бухобліку Візки, милиці, ходунки, протезно-ортопедичні вироби, засоби для переміщенні та підйому — все це для людей з особливими потребами без перебільшення предмети першої необхідності. Тож закономірно, що забезпечення осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації для їх соціальної адаптації, полегшення умов праці і побуту гарантовано державою. Безпосередньо виконання цього обов’язку покладено на органи соціального захисту населення. Причому забезпечення засобами реабілітації далеко не завжди полягає в їх закупівлі та передачі безпосереднім користувачам. Іноді такі вироби видаються на прокат і підлягають поверненню. Деколи виникає потреба в їх ремонті. Водночас не рідкість і виплата компенсації за самостійно придбані засоби реабілітації. Тож у цій статті розповімо, як правильно планувати видатки на здійснення цих заходів у кошторисі та відображати ці операції на рахунках бухобліку.
  • Усунення наслідків негоди: оформляємо документи Щорічно в нашій країні виникають різні надзвичайні ситуації, що призводять до виникнення загрози життю населення та значних матеріальних збитків. Не обійшлося без стихій і цього року. Через негоду в багатьох областях України було порушено нормальні умови життєдіяльності населення та завдано значних матеріальних збитків як установам, так і населенню. Звісно, якщо має місце пошкодження або знищення будь-якого майна в установі, у бухгалтера виникає безліч запитань. Насамперед вони стосуються правильного документального оформлення операцій, пов’язаних з усуненням наслідків негоди. Тож у цьому матеріалі з’ясуємо, з оформленням яких документів доведеться зіткнутися, якщо негода завдала лиха.
  • Багаторічні насадження: як видалити та що врахувати Приводом для написання цієї статті став лист сільської ради. Наші читачі розповіли, що в них на балансі є фруктовий сад, який вже старий і не плодоносить. Розташований цей сад на місці, де за генпланом мають бути будівлі. І ось працівники сільської ради запитують, як провести списання цього фруктового саду. Розповідаємо.
  • Як передати ТМЦ, якщо матеріально відповідальна особа переходить на іншу посаду У нашій установі завгоспа (матеріально відповідальну особу) з 25 серпня переводять на іншу посаду. На його посаду прийматимемо іншого працівника з 26 серпня. Допоможіть розібратися, як правильно передати ТМЦ новій матеріально відповідальній особі? Коли треба провести інвентаризацію?
  • ПСП для відпускниці: правильно розподіляємо доходи Працівниця була у щорічній відпустці тривалістю 14 календарних днів з 01.08.2020 р. Відпускні у сумі 2300,00 грн були виплачені 27.07.2020 р. Також у липні їй нарахована зарплата у розмірі 5800,00 грн. До розрахункової платіжної відомості за липень увійшли липнева зарплата та відпускні за серпень. У серпні працівниці нараховано зарплату 3780,00 грн. Вона має двох дітей віком до 18 років. Чи застосовується ПСП до її доходу в серпні?
  • «Зайві» відпускні: коли утримувати, а коли ні На початку вересня 2020 року в установі будуть проводитись звільнення: за скороченням штату, за угодою сторін і за власним бажанням працівників. Деяким із цих працівників відпустку надали наперед, і на момент звільнення у них будуть перевикористані дні відпустки. Чи потрібно утримати «зайві» відпускні та як це правильно зробити?
  • Календар бухгалтера на вересень 2020 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі