№32

Бюджетна бухгалтерія, серпень, 2021/№ 32 Інші номери журналу ›
  • Індексація НЕ буде враховуватись в МЗП На своєму засіданні 18 серпня 2021 року Кабмін схвалив для подальшого розгляду у Верховній Раді законопроєкт Закону про оплату праці.
  • ФДМУ — до уваги орендарів державного та комунального майна Фонд держмайна розставив крапки над «і» в кількох цікавих питаннях щодо передачі в оренду державного та комунального майна. Відповіді на ці запитання наведено в листі від 29.04.2021 р. № 10-16-9818. Про що саме йдеться та на що слід звернути увагу орендарям, пояснимо далі.
  • Платні «культурні» послуги: порядок та умови надання Установи та заклади культури мають право надавати досить великий перелік платних послуг. Як правильно запровадити надання платних послуг у таких закладах? Які види послуг дозволені до надання? Як правильно розрахувати вартість платних «культурних» послуг? Про це й багато іншого поговоримо у нашій статті.
  • Установа — платник ПДВ: із чого почати? Бюджетна установа отримала статус платника ПДВ. З цього моменту перед бухгалтером виникає купа запитань. Як правильно формувати податковий кредит? Чи необхідно виписувати податкову накладну при здійсненні звільнених від оподаткування ПДВ операцій? І якщо так, то як це правильно робити? Розберемося з цими питаннями в цьому матеріалі.
  • Доступ до програмного модуля: що показати в обліку? Бюджетна установа планує укладання договору на отримання доступу до програмного модуля Vkursi Zemli інформаційно-аналітичного онлайн-сервісу Vkursi. За яким КЕКВ здійснювати такий платіж? Та як правильно відобразити в бухобліку таку операцію?
  • Працеоплатні ребуси: розв’язуємо разом із Мінекономіки Не завжди у нормах трудового законодавства можна знайти чітку відповідь на конкретне працеоплатне запитання. На щастя, фахівці Мінекономіки періодично надають офіційні роз’яснення, які допомагають у розв’язанні спірних ситуацій. У цій статті ми підготували добірку актуальних підказок від компетентного органу.
  • Перукар терцентру: чи є право на «вислужну» надбавку? До штату міського терцентру на посаду перукаря прийнято працівницю, яка має стаж роботи в установах соцзахисту на посаді соціального робітника понад три роки. Чи можна встановити їй надбавку за вислугу років?
  • Календар бухгалтера на вересень 2021 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі