№11

Бюджетна бухгалтерія, березень, 2021/№ 11 Інші номери журналу ›
  • Електронні «трудові»: чекаємо на нормативку 10 березня 2021 року — запам’ятайте цю дату! Саме цього дня було опубліковано Закон про електронний облік трудового стажу.
  • Звільнення за переведенням: зарплатні тонкощі Останнім часом ми отримуємо чимало запитань від читачів, які починаються так: «Працівника переводять до іншої установи…» або «Працівників прийнято за переведенням…». Подякувати за це маємо торішній реформі адміністративно-територіального устрою. Тож давайте сьогодні розглянемо декілька найбільш поширених ситуацій.
  • Передача відпускної компенсації: що в бухобліку Звільняючись за переведенням, іноді працівники виявляють бажання прихопити із собою на нове місце зароблену відпускну компенсацію. І мають на це повне право. Як оформити й провести передачу компенсації за невикористану відпустку між роботодавцями, читайте у попередній публікації на с. 5. А зараз про порядок відображення цих операцій у бухобліку обох сторін.
  • Автомобільні акумулятори: обліковуємо, списуємо, утилізуємо Акумулятор службового «залізного коня» вичерпав свій ресурс. Його треба замінити на новий. Але як правильно це оформити та відобразити в обліку? Що робити зі старим, відпрацьованим акумулятором? А ще цікавіше: як правильно надалі обліковувати новий? Про це й не тільки — у нашій статті.
  • Передача/отримання майна: розв’язуємо облікові ребуси Реформа децентралізації влади в Україні триває. Відтак одні установи ліквідуються, інші — переживають реорганізацію. Цей процес неминуче пов’язаний із передачею/отриманням майна між бюджетними установами. Тож не дивно, що бухгалтерські форуми, чати і спільноти аж «тріщать» від запитань щодо оформлення й обліку таких операцій. У цій статті розглянемо найцікавіші облікові питання й надамо практичні поради щодо їх вирішення.
  • Звільнення у навчальній відпустці: що з відпускними? Працівнику установи надано навчальну відпустку з 9 по 19 березня поточного року і виплачено відпускні. 12 березня він подав заяву про звільнення за власним бажанням у зв’язку зі зміною місця проживання. Чи може працівник звільнитися в період навчальної відпустки? Чи потрібно при остаточному розрахунку утримувати з нього відпускні за дні, що припадають на період після звільнення?
  • Соцвідпустка на дітей: відповідаємо на топові запитання Соцвідпустка на дітей (додаткова оплачувана соціальна відпустка) — одна з гарантій для працівників, які мають дітей. Але хто саме має право на таку відпустку і за яких умов? Як правильно її поділити і продовжити? Та як бути з компенсацією за невикористану «дитячу» відпустку? Маєте сумніви з цього приводу? Тоді тримайте добірку відповідей на особливо популярні запитання.
  • Готуємо документи для списання майна Списання майна — ця тема постійно цікавить бухгалтерів. Серед особливо популярних запитань: які документи необхідно підготувати для списання нерухомого та рухомого майна? Впоратися легко з цим завданням вам допоможуть роз’яснення, надані фахівцями МОН у листі від 05.02.2021 р. № 1/9-56.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі