№17-18

Бюджетна бухгалтерія, травень, 2021/№ 17-18 Інші номери журналу ›
  • Відпустка новоспеченим татусям та інші відпускні новинки Татусі отримають двотижневу оплачувану відпустку при народженні дитини! Про це шепотілися не один місяць поспіль. І зовсім скоро можна буде сказати вголос: «Отримали!» Президенту направлено на підпис Закон, поданий як законопроєкт від 19.06.2020 р. № 3695.
  • Нова Методика розрахунку орендної плати і не тільки… 28 квітня Кабмін прийняв проєкт постанови «Деякі питання розрахунку орендної плати» (далі — проєкт).
  • Змінився орендодавець: оформлюємо наслідки Комунальна установа є орендодавцем нерухомого майна. Нещодавно установу було реорганізовано. Чи обов’язково у такому разі переукладати договір оренди від імені правонаступника? Як оформити зміну однієї зі сторін договору оренди?
  • УЕП ≠ КЕП: позиція Мінцифри Ще з минулого року розпорядники бюджетних коштів при здійсненні закупівель зобов’язані використовувати КЕП? На три ключових запитання з цього приводу відповіло Мінцифри у своєму листі від 16.02.2021 р. № 1/06-3-1587.
  • Депонована зарплата: чи має строк давності? Чи застосовується строк позовної давності до депонованої заробітної плати? Чи дійсно заборгованість за розрахунками з депонентами можна списати, якщо вже минуло 3 роки і ніхто не звернувся для отримання коштів? Чи вважається депонована зарплата заборгованістю з оплати праці? Цікаві запитання. Та відповіді на них будуть ще цікавішими, а подекуди — навіть несподіваними. Тож читати далі — обов’язково.
  • Заміна моторного мастила: проводимо та показуємо в обліку Багато бюджетних установ мають на балансі авто. Але для роботи більшості ТЗ необхідне не лише пальне, але й моторне мастило. Як часто проводити заміну мастила? Яких норм його витрат слід дотримуватись? Що робити з відпрацьованим мастилом? Та як правильно оформляти і відображати ці операцію в обліку? Відповіді — у нашому матеріалі.
  • ЦПД в об’єднаному звіті: заповнюємо додатки разом Кампанія зі звітування за новою формою об’єднаного Податкового розрахунку у цьому багатостраждальному звіті.
  • Додаток 5 до єдиного звіту: ситуації з практики У попередньому номері журналу ми розповіли, як заповнити додаток 5 до Податкового розрахунку. Сьогодні ж потренуємось це робити на конкретних практичних ситуаціях.
  • Відпускна компенсація: чи утримувати аліменти? Кочегар відпрацював в установі з 01.11.2020 р. по 15.04.2021 р. за строковим трудовим договором. При звільненні йому нарахована компенсація за невикористану основну щорічну відпустку. Чи утримувати із неї аліменти?
  • Індексуємо зарплату у травні 2021 року На травневу індексацію впливає індекс інфляції за березень 2021 року. Він становить 101,7 %. Якими будуть коефіцієнти та суми поточної індексації зарплати за травень 2021 року? Відповідь на це запитання ви знайдете у нашій таблиці.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі