№3

Бухгалтерський тиждень, січень, 2019/№ 3 Інші номери журналу ›
  • Зіпсований товар продали як вторсировину: чи можна не компенсувати ПДВ? Лист ДФСУ від 15.11.18 р. № 4838/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Усіх експортерів сої примушують застосовувати ПДВ-пільгу Лист ДФСУ від 22.12.18 р. № 5372/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • LiqPay та ЄП несумісні? — думка київських фіскалів Лист ГУ ДФС у м. Києві від 20.12.18 р. № 5313/ІПК/26-15-13-06-09
  • Оподаткування подарунків: податківці схаменулись Лист ДФСУ від 14.01.19 р. № 100/6/99-99-13-02-03-15/ІПК
  • Трудові відносини за рішенням суду Постанова ВС від 08.10.18 р. у справі № 553/954/17
  • Індекс інфляції за грудень — 100,8 % Індекс споживчих цін на товари і послуги (він же індекс інфляції) ще зменшився: за грудень його величина склала 100,8 % (за листопад — 101,4 %).
  • Індексація нормативної грошової оцінки землі Держгеокадастр на виконання ст. 289 ПКУ повідомив, що значення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь, земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення за 2018 рік складає 1,0.
  • Нові вимоги до засобів захисту працівників Мінсоцполітики затвердило нові Мінімальні вимоги безпеки і охорони здоров’я при використанні працівниками засобів індивідуального захисту на робочому місці.
  • Нові коди для сплати ПДФО і ВЗ фізичними особами Звертаємо увагу, що фізичні особи, зобов’язані сплачувати до бюджету ПДФО і військовий збір (ВЗ), — відповідно за результатами обов’язкового декларування доходів та без такого декларування (наприклад, при нотаріальному посвідченні договорів, отриманні свідоцтв про право спадкоємства тощо) — тепер здійснюватимуть платежі на різні коди бюджетної класифікації.
  • Зареєструйте водія як належного користувача Кабмін затвердив Порядок внесення відомостей про належного користувача транспортного засобу (ТЗ) до Єдиного державного реєстру ТЗ.
  • Календар тижня
  • «Приладовий» рахунок чи податкова накладна Водоканали розпочали масово реєструвати податкові накладні (ПН), у тому числі й за минулі роки. У покупців їх послуг у зв’язку з цим виникла маса запитань: чи подавати уточнюючі розрахунки з ПДВ, чи можна відобразити такі ПН у поточній декларації? Якщо споживач свого часу збільшив податковий кредит (ПК) на підставі рахунків за водоканал-послуги, чи потрібно такий ПК знімати і ставити за ПН? А якщо платник не здогадався формувати ПК на підставі рахунків і тепер вирішив надолужити згаяне? Як вчинити за ситуації, коли збільшували ПК за рахунками, але зараз передумали і вирішили перейти на ПН? Розбираємося!
  • Раз, два, три, чотири, п’ять — продовжуємо округлять (у ПН/РК) Незважаючи на впровадження горезвісних шести знаків після коми в новому показнику «Сума ПДВ» розділу Б податкової накладної (ПН), читачів так само продовжують хвилювати питання округлення сумових показників ПН. Адже від відповідей на них може залежати право покупця на податковий кредит (ПК). Давайте обговоримо ситуацію, яка склалася з округленнями в ПН на сьогодні.
  • Про «трудову» квоту і нову форму «Трудова» квота встановлена Законом України «Про зайнятість населення» від 05.07.12 р. № 5067-VI (далі — Закон про зайнятість). Скажемо прямо, особливого клопоту роботодавцям вона не завдає. Тому і згадують про неї, як правило, тільки наприкінці року, коли виникає обов’язок проінформувати, хто ж був працевлаштований у рахунок її виконання. Але будьте уважні! За минулий 2018 рік ви повинні інформувати центри зайнятості про квоту за новою формою. Про те, що змінилося, а що — ні, читайте в цій статті.
  • Індексуємо зарплату за січень 2019 року Індекс інфляції за листопад 2018 року склав 101,4 %. Як такий індекс вплине на коефіцієнти індексації за січень 2019 року, розповімо нижче.
  • Компенсація за затримку виплати зарплати у січні 2019 року Індекс споживчих цін за грудень 2018 року склав 100,8 %. Як він вплинув на коефіцієнти компенсації при виплаті зарплатних боргів у січні 2019 року, розповімо в нашій консультації.
  • Звітність ФОП на єдиному податку Наближається граничний строк подання звітності фізособами-підприємцями за 2018 рік. У цій статті нагадаємо, яку звітність з єдиного податку (ЄП), куди і в які строки слід подавати фізичній особі — підприємцю (ФОП) на ЄП груп 1 — 3 і яка відповідальність на нього чекає за порушення порядку її подання.
  • Заповнюємо звіт ФОП на єдиному податку груп 1 — 3 У цій статті розглянемо порядок заповнення декларації фізичною особою — підприємцем (ФОП) на єдиному податку (ЄП) груп 1 — 3 (групу 4 не розглядаємо), роблячи акцент тільки на найважливіших деталях.
  • РК з новим типом причини «20»: як відобразити в ПДВ-декларації Як відобразити в декларації з ПДВ розрахунок коригування (РК) з типом причини «20» до «зайвої» податкової накладної (ПН), складеної в листопаді 2018 року?
  • «Чорнобильські» відпускні у відпускній компенсації Чи бере участь у розрахунку середньої зарплати для компенсації невикористаної щорічної відпустки сума виплачених працівнику «чорнобильських» відпускних?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі