№11

Бухгалтерський тиждень, березень, 2019/№ 11 Інші номери журналу ›
  • Не зареєстрували ПН: отримайте три штрафи Консультація з категорії 101.27 ЗІР ДФСУ
  • Дві ПН на одне постачання? Невже можна?! Консультація з категорії 101.15 ЗІР ДФСУ
  • Малодохідник до розрахунку різниць повернутися не зможе Консультація з категорії 102.13 ЗІР ДФСУ
  • Валютну декларацію більше не подаємо! Консультація з категорії 114.04 ЗІР ДФСУ
  • Компенсація за невикористану відпустку при звільненні: що з ЄСВ? Лист Офісу ВПП ДФС від 15.02.19 р. № 557/ІПК/28-10-27-01-11
  • Індекс інфляції за лютий — 100,5 % Індекс споживчих цін на товари і послуги (він же індекс інфляції) помітно зменшився: за лютий його величина склала 100,5 % (за січень — 101,0 %).
  • Книга скарг — пережиток минулого Кабмін вніс зміни в Порядок провадження торговельної діяльності та правила торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів, затверджений постановою КМУ від 15.06.06 р. № 833.
  • Ціни на медвироби без держрегулювання Кабмін відмовився від держрегулювання цін на медичні вироби.
  • Страхові виплати потерпілим на виробництві збільшать Кабмін вирішив, що фінансові можливості Фонду соціального страхування дозволяють збільшити в 1,05 раза розмір щомісячних страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві і професійного захворювання, що викликало втрату працездатності, та особам, що мають право на страхові виплати у разі смерті потерпілого.
  • Календар тижня
  • Критерії ризиковості в Електронному кабінеті Правду кажуть: «Довіряй, але перевіряй!». Перевірити, чи потрапляють податкові накладні (ПН)/ розрахунки коригування (РК) до тих, що блокуються, можна в Електронному кабінеті (далі — ЕК). Подивимося, які дані з нього можна дізнатися.
  • Підсумкова ПН у роздрібній торгівлі Підприємство складає підсумкові податкові накладні (ПН). Перед початком робочої зміни у скриньці РРО є розмінна монета. Наприкінці робочої зміни здійснюється інкасація виручки за день, а також інкасується частина наявної розмінної монети. На яку суму повинна складатися підсумкова ПН: на суму виручки чи на суму фактично інкасованої готівки?
  • Індексуємо зарплату за березень 2019 року Індекс інфляції за січень 2019 року склав 101,0 %. Як такий індекс вплине на коефіцієнти індексації за березень 2019 року, розповімо нижче.
  • Компенсація за затримку виплати зарплати в березні 2019 року Індекс споживчих цін за лютий 2019 року склав 100,5 %. Як він вплинув на коефіцієнти компенсації при виплаті зарплатних боргів у березні 2019 року, розповімо в нашій консультації.
  • Якщо ФОП працює не там, де прописаний… Зараз багато фізичних осіб — підприємців (ФОП) зареєстровані («прописані») в одному місті, а працювати планують в іншому. У зв’язку з цим у них виникають запитання: чи можна зареєструватися ФОП не за місцем прописки? Чи можна стати на облік у тій податковій, де працюєш? Чи можна зареєструвати Книгу обліку та РРО в податковій за місцем діяльності? Чи можна подавати звіти таким податківцям?
  • Військовий облік: ведемо за оновленими правилами На жаль, тема військовозобов’язаних і призовників продовжує залишатися актуальною. З 14.02.2019 р. військовий облік на підприємстві потрібно вести з урахуванням оновлених вимог. Давайте розбиратися, що це за вимоги.
  • Заблокована ПН регліміт не зменшує Податкову накладну (ПН) було заблоковано. Документів для розблокування ми не подавали. Виписали на те ж постачання другу ПН (за іншим номером), і вона успішно зареєструвалася. До декларації включили тільки цю одну ПН. Чому регліміт зменшився двічі?
  • Два і більше РРО: скільки підсумкових ПН? Для проведення розрахунків підприємство використовує десять РРО. Скільки підсумкових податкових накладних (ПН) він повинен виписувати: одну загальну або десять (на кожен РРО окремо)?
  • Декларуємо доходи Озирнутися не встигнете, як настане велика п’ятірка вихідних: пасхальні свята, що плавно перетікають у травневі. А щоб до бочки веселощів не потрапила ложка дьогтю, краще заздалегідь потурбуватися про обов’язкову програму. У цьому випадку ми маємо на увазі декларування доходів фізичних осіб за 2018 рік. А деякі щасливці можуть задекларувати і витрати, які дають право на податкову знижку, щоб повернути частину ПДФО, сплаченого раніше із зарплатних доходів. Давайте розберемося, чи повинні ви подавати цю форму звітності, в які строки треба укластися та що треба врахувати при її заповненні.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі