№15

Бухгалтер 911, квітень, 2015/№15 Інші номери журналу ›
  • Фінансова звітність за I квартал: що врахувати? Занурившись з головою в освоєння новацій податкової реформи (зокрема, електронного адміністрування ПДВ ), ми й не помітили, як пролетів І квартал. А отже, настала пора подання звітності, у тому числі й фінансової. Останній день для виконання «фінповинності» (не в ділі лише «мікросуб’єкти») — понеділок 27 квітня. Тому давайте розберемося, як цю «повинність» правильно виконати.
  • Помилилися в РК: що робити? Ситуація з виправленням помилок в ПН більш-менш зрозуміла. Принаймні можливість виправлення таких помилок прямо прописано в нормативці. Але що, якщо помилилися в РК?
  • Авансова податкова накладна: «життєві» ситуації Як свідчить практика, при складанні ПН на передоплату дуже часто виникають запитання. Тому сьогодні на прикладі декількох поширених ситуацій розберемося, як правильно виписувати «передоплатні» ПН.
  • Варіації на тему ЄСВ з МЗП Скільки людей, стільки думок. А скільки бухгалтерів, стільки й запитань щодо застосування вимоги про сплату ЄСВ з мінімальної заробітної плати (у разі, коли сума доходу працівника за звітний місяць не перевищує розмір мінімальної заробітної плати, установленої законом на місяць нарахування доходу). Сьогодні ми з вами розглянемо вісім цікавих ситуацій за цією темою.
  • Розрахунки готівкою в особливий період: можна чи ні? Це запитання виникло, загалом, тільки після викладу Положення № 46* в новій редакції (вона запрацювала з 06.03.2015 р.). Хоча по-хорошому звернути на нього увагу потрібно було ще на початку минулого року. Зараз усе пояснимо.
  • Відокремлені підрозділи: прив’язка ПДФО, ЄСВ, ВЗ У багатьох підприємств є підрозділи в інших містах. І для них актуальне запитання, куди перераховувати ПДФО, ВЗ і ЄСВ, утримані з виплат, нарахованих працівникам відокремлених підрозділів. Також є питання з відображенням цих сум у звітності. У тому числі в оновленій формі № 1ДФ. Саме час ці питання зняти.
  • «Електронний» ПДВ для квартальників Ось і настав час відзвітувати з ПДВ квартальним платникам. Їм уперше доведеться заповнити «нову» декларацію з ПДВ, налаштовану під правила електронного адмі­ністрування, і сплатити ПДВ-зобов’язання через електронний рахунок. На що потрібно звернути увагу, розповімо у статті.
  • Єдиноподатна дека за I квартал: є нюанси Для юросіб і ФОП на єдиному податку групи 3, а також ФОП з груп 1 і 2 — «перебіжчиків» до вищої групи та порушників умов роботи на ЄП, у розпалі сезон подання декларації єдиноподатника за I квартал. І все б нічого, але ставки та групи ЄП — уже нові, а форма декларації — ще стара. Звісно, при заповненні виникають запитання. Відповідям на них і присвячено цю статтю.
  • Компенсація за невикористану відпустку: розраховуємо та обліковуємо Звільняється працівник. Чи потрібно йому виплачувати компенсацію за невикористану щорічну відпустку? Як визначити кількість днів, що підлягають компенсації, і розрахувати суму компенсації? Як оподатковувати таку виплату? Відповіді на озвучені запитання ви знайдете в цій статті.
  • Пиво в новому липневому амплуа: що врахувати торговцям? Ви знаєте, що з 01.07.2015 р. пиво відповідно до законодавства стане алкогольним напоєм. Тому, щоб не наробити помилок у розпал сезону, давайте вже зараз підготуємося до цієї «зміни вивіски».
  • РРО-повинність: є світло в кінці тунелю! «Хто був без РРО, той стане з РРО...». Благо з винятками та відстроченнями. Але... кожне відстрочення колись та закінчиться. Про РРО-«навалу» усі вже давно встигли почути, виказати обурення. А ось змиритися — ні! Є ініціатива повернути все на круги своя. Зрозуміло, що все це ще на зачатковій стадії. Але вода, як відомо, камінь точить.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі