№33

Бухгалтер 911, серпень, 2015/№33 Інші номери журналу ›
  • «Гарячі» питання щодо липневої ПДВ‑деки Про порядок заповнення липневої декларації ми детально розповідали в минулому номері. Але враховуючи ваші прохання, вирішили ще раз зупинитися на найбільш проблемних питаннях.
  • Податкова накладна в роз’ясненнях податківців Податківці на диво оперативно намагаються роз’яснювати норми Закону № 643*. Буквально днями з’явився свіжий лист № 29163**, присвячений складанню та реєстрації ПН. Лист цікавий хоча б тому, що в ньому податківці розповіли, як заповнювати номенклатуру товарів у ПН, що складаються при придбаннях для неоподатковуваної/негосподарської діяльності. Але в ньому роз’яснено й інші, не менш важливі моменти. Отже, розпочнемо обговорення листа.
  • Не згодні з даними формули в СЕА: чи можна їх оскаржити? Ні для кого не секрет, що в роботі СЕА щодо ПДВ трапляються серйозні промахи. То там, то тут спливають повідомлення, що у формулі не врахувалися якісь показники (це найчастіше призводить до того, що суми, яких не вистачає,доводиться закидати на електронний ПДВ-рахунок). Чи можна з цим боротися?
  • «Директорські питання»: шукаємо відповіді У відносинах підприємства зі своїм директором криється безліч цікавих загадок. Саме розгадкам деяких із них і присвячено пропонований до вашої уваги матеріал.
  • «Нижче тиск»: ОЗ, штрафи, перевірки Уже давненько — 17.07.2015 р. — ВРУ ухвалила Закон про зменшення податкового тиску на бізнес*. Зі швидким підписанням справа не задалася. Ну й гаразд — усе одно Закон набуде чинності тільки з 1 вересня цього року. Формулювання його досить витіюваті. Багато хто дивується: а що ж, власне, спростилося? Адже поговорити дійсно є про що.
  • Недоплатили декретні: мільйон нюансів при виправленні Від помилок ніхто не застрахований. Бухгалтери тим більше! У цьому матеріалі ми розберемося, як виправити таку ситуацію: декретні помилково нараховані виходячи з меншої середньої зарплати, при цьому в одному з місяців було визначено додаткову базу справляння ЄСВ. Зауважимо, що виправляти доведеться не тільки облікові дані, а й звітність.
  • ПК не відображався: чи бути ПДВ-зобов’язам згідно з п. 198.5 ПКУ? Зміни у правилах відображення ПК з ПДВ, з якими всі ми зіткнулися в липні, породили чимало запитань. Частина з них на поверхні, частина — ні. До останніх можна віднести й запитання, винесене в заголовок статті. Над ним зараз і попрацюємо.
  • «Негосподарські» купівлі в ПДВ-обліку Як ви знаєте, з 1 липня правила формування ПК змінилися. У зв’язку з цим по-новому тепер відображаються в ПДВ-обліку і купівлі, призначені для негосподарської діяльності. Новий Закон № 643* зробив свій внесок у це питання. Тому в сьогоднішній статті пропонуємо детально обговорити прийняті нововведення.
  • Облік інвалютних доходів єдиноподатників: як тепер? Платники на загальній системі про валютно-облікові тонкощі у нас уже повідомлені*. «Без уваги» залишилися єдиноподатники. Ви належите до їх числа? Тоді сьогоднішній матеріал порадує саме вас. Знімемо інвалютні запитання як ЮРЄПів, так і ППЄПів.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі