№4

Бухгалтер 911, січень, 2015/№ 4 Інші номери журналу ›
  • ЄСВ з «мінімалки»: новинка Закону № 2464 Яким є механізм застосування положень абз. 10 і 11 ч. 5 і абз. 3 ч. 6 ст. 8 Закону № 2464?
  • ЄСВ за безприбуткові місяці ФОП-загальносистемника Чи потрібно буде підприємцю, який працює на загальній системі оподаткування, сплачувати ЄСВ «за себе» у розмірі не нижче мінімальної зарплати за місяці 2015 року, в яких він не отримував доходу?
  • Одиниці виміру в ПН: заповнюємо правильно! Майже при кожному оновленні ПН виникають проблеми, які потім доводиться вирішувати всім світом ☺. Так і цього разу. Чиновники захотіли стандартизувати відображення в ній одиниць виміру. Що з цього вийшло? Більшість із вас уже й так це знає. Сьогодні наводимо добірку відповідей на найчастіші запитання, пов’язані з новими правилами заповнення одиниць виміру в ПН.
  • Податок на прибуток: фінрезультат усьому голова «Слуги народу» здійснили свою давню мрію — наблизили норми податкового обліку до бухгалтерських. Добре це чи погано? Покаже тільки час, однак, судячи з усього, значній частині «малодоходних» платників ці зміни сподобаються. Чому? Відповідь на це та інші «прибуткові» запитання ви зможете знайти в цій статті.
  • Військовий збір — тепер для всіх і вся Новорічні зміни «зачепили» і цей збір. На жаль, але тут реформи не на нашу користь. Раніше хоча б перелік доходів, що потрапляють під оподаткування, був обмежений славетним «тріо»: зарплатний дохід, окремі ЦП-договори та деякі виграші. Тепер же все, що обкладається ПДФО, обкладається і військовим збором. Круто? Ще й як. Але без підтримки в цій ситуації ми вас не залишимо!
  • Сільгосп-ЄП: платимо по-новому — НАБАГАТО більше Схоже, законодавці вирішили згубити вітчизняних сільгоспвиробників. Інакше й не сказати, адже зміни, уготовані для них Законом № 71*, приголомшують. Платити доведеться більше і в рази. Про все це ви зможете прочитати в нашій статті.
  • Як отримати податкову накладну після 01.01.2015 р.? З 1 січня 2015 року всі ПН складаються лише в електронній формі, причому «запрацювали» й нові правила їх отримання. То ж як їх тепер отримувати?
  • У штаті восьмий працівник? Не забудь про «інвалідний» норматив! Якщо протягом 2014 року штат ваших працівників збільшився до 8 осіб і більше, то ви потрапили до групи ризику за «інвалідним» нормативом. Про те, що це означає, читайте в цій статті.
  • Виплата лікарняних: нова «процентовка» і не тільки З лікарняними листками стикаються практично всі роботодавці. Адже навряд чи знайдуться такі підприємства, працівники яких ніколи не хворіють. Як правило, більшість лікарняних пов’язана з оплатою тимчасової непрацездатності працівників. У 2015 році реформи дійшли й до цієї сфери. Тезово розглянемо їх.
  • Доля «старих» ПН у 2015 році У нас залишилися «вхідні» податкові накладні, складені ще у 2014 році (на жаль, не встигли включити їх до декларації за грудень ). Чи зможемо ми відобразити їх у звітних періодах 2015 року — зокрема, у ПДВ‑декларації за січень?
  • Витрати по-новому — стисло та зрозуміло! «Стислість — сестра таланту». Саме це вислів класика спадає на думку при, коли дивишся на оновлений перелік витрат підприємців-загальносистемників. Однак не слід перейматися — з носом вас, на щастя, не залишили, а, як завжди, перетасували колоду норм ПКУ. Про все детальніше розповімо в цій статті.
  • Оренда у запитаннях і відповідях — юрчастина З орендою так чи інакше стикається практично кожне підприємство. У цій статті пропонуємо вам добірку відповідей на найгарячіші правові запитання, пов’язані з цією операцією.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі