№42

Бухгалтер 911, жовтень, 2015/№42 Інші номери журналу ›
  • Виправляємо сумові помилки у Звіті з ЄСВ Помилки в сумових показниках призводять до перекручення персоніфікованих даних ваших працівників і можуть негативно вплинути на розмір пенсій, страховий стаж. Крім того, іноді вони можуть призвести до серйозних штрафів. Тому, використовуючи народну мудрість «Розумний і помилиться, і виправиться», виправлятимемо свої помилки. Як? Прямо зараз розповімо про це.
  • РК до ПН: news від податківців Кожен бухгалтер бажає знати... позицію фіскалів з того чи іншого питання. Буквально днями з’явилася ціла низка листів від податківців. Цього разу з роз’ясненнями щодо РК до ПН. Пропонуємо обговорити, що нового та цікавого нам підготували податківці.
  • ПДВ на ціну з «роздрібним» акцизом, або Що «вкусило» податківців Як грім серед ясного (і то з великою натяжкою) неба грянуло роз’яснення МГУ ДФС* з приводу розрахунку ПДВ і «роздрібного» акцизу при реалізації підакцизних товарів (лист від 18.09.2015 р. № 21987/10/28-10-06-11). Який урок із нього повинні засвоїти суб’єкти роздрібної торгівлі — ось головне запитання, пошуком відповіді на яке і займемося в цій статті.
  • Чи заповнювати «довідкове віконце» ряд. 22.1, якщо за декою «плюс»: думка податківців Питання, пов’язані з «довідковим віконцем» ряд. 22.1, ми обговорювали нещодавно*. Тоді у статті ми зробили висновок, що це «віконце» заповнюється, тільки якщо заповнений ряд. 22 ПДВ-декларації. І ось в ЗІР з’явилася консультація від податківців із цього приводу. Яка ж їх думка?
  • Експорт за ціною нижче собівартості: договірна ціна — 0 %, перевищення — 20 %? Податківці вже давно дотримуються фіскальної позиції щодо обкладення ПДВ експорту за ціною нижче собівартості. Раніше такого роду консультації були розміщені в ЗІР. А тепер вони підкріплені ще й листами. Тому пропонуємо обговорити, якою мірою обґрунтованими є висновки податківців.
  • Прибуткові аванси: з жовтня нарешті сплачуємо по-новому Ще у спекотному липні були внесені зміни до бюджетної класифікації*, унаслідок чого з неї зникли окремі коди для обліку щомісячних авансових внесків (далі — АВ) з податку на прибуток підприємств (далі — ПНП). А ось сплачувати АВ ДФСУ все одно наказала на старі рахунки, які не закривали аж до 01.10.2015 р. Але з жовтня все по-новому, про що ДФСУ вже відрапортувала!
  • Графік відпусток завжди та повсюди! Чи складати графік відпусток? Підприємства з великою кількістю працівників відповідають — «Так»! Їм без нього нікуди. А ось «скромні» роботодавці часто вважають за краще обходитися без графіка, не бажаючи складати зайві папірці. Чи є це правомірним? Відповідь на це запитання від офіційних органів і думку редакції ви зараз і дізнаєтеся.
  • Повторна ПДВ-реєстрація і ПДВ-коригування Ситуація, коли контрагент — платник ПДВ з ініціативи податківців опиняється в статусі неплатника, — не така вже поодинока. У цьому випадку особі доводиться повторно реєструватися платником ПДВ або відновлювати свій ПДВ-статус. Але що робити, якщо контрагент уже знову у статусі платника ПДВ, а потрібно відкоригувати операцію, здійснену ще до анулювання його ПДВ-реєстрації? Пропонуємо розібратися з цим.
  • ЮРЄП ліквідується: як учаснику повернути авто? ЮРЄП групи 3 перебуває у процесі ліквідації. Учасник хоче отримати назад легковий автомобіль, який він уносив до статутного капіталу. Як усе правильно зробити?
  • «Сирі» декларації, або За ІІІ квартал відзвітуй! Час невблаганно спливає, і на дворі вже ІV квартал, а це означає, що настала пора звітувати за квартал, що минув, тобто ІІІ. Хто зобов’язаний «світитися» щодо податку на прибуток підприємств (далі — ППП), як і за якою формою це зробити — з’ясуємо в цій статті. Щодо останнього запитання, до речі, з’явилася ясність і в частині екоподатку. Про усе це далі.
  • Куй залізо..., чи «Касові» нюанси Наші читачі порушили декілька цікавих запитань, пов’язаних з касою підприємства: 1. Працівник повернув фіндопомогу до каси (30000 грн.). Чи можна прийняти її у вигляді готівки або краще попросити його зробити повернення через банк (у безготівковій формі), тим більше що РРО підприємство не має? Якщо приймемо готівку, чи можна буде того ж дня видати її іншому працівнику під звіт або у вигляді фіндопомоги, оминувши банк? 2. Працівник витратив на особисті потреби (купівля товару в магазині) кошти з корпоративної картки. Чи буде порушенням, якщо він поверне їх до каси? Чи можна оприбуткувати ці гроші без РРО? Поспішаємо поділитися з вами відповідями, оскільки такі ситуації зустрічаються досить часто.
  • ППЄПи-пенсіонери vs ЄСВ «за себе» Поширений привід для зустрічі з податківцями (а раніше — з пенсійниками) у суді — різне розуміння сторонами пільги зі сплати/несплати ЄСВ «за себе» підприємцями-пенсіонерами на єдиному податку. Сьогодні про це й поговоримо, тим більше що податківці нещодавно знову порушили цю тему.
  • Як обчислити дохід ППЄПа-турагента? Думка податківців змінюється на кшталт руху маятника. То вони прозоро натякають, щоб ППЄП уключав до доходу все, що «зайде» йому на рахунок / до каси (у тому числі «транзитні» кошти). А інший раз — згодні бачити у складі доходу тільки винагороду ППЄПа-посередника (без «транзитних» сум). Яка ж дума у податківців сьогодні щодо ППЄПів-турагентів? Як їм відображати дохід? Давайте розбиратися!
  • Індексація ЗП за жовтень 2015 року Знову у нас на порядку денному індексація. Цього разу — готові показники для жовтня.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі