№47

Бухгалтер 911, листопад, 2016/№47 Інші номери журналу ›
  • Податкова реформа все ближче: нові деталі «Я волна, новая волна. Подо мной будет вся страна ...» Податкова реформа починає набувати більш конкретних обрисів. Сьогодні пропонуємо вашій увазі недавню її найсвіжішу варіацію*.
  • Індексуємо зарплату за листопад 2016 року Ціни зростають. Інфляція є. Але поріг індексації — 103 % — для цілей індексації за листопад встояв. Тож, як і раніше, застосовуємо старі коефіцієнти.
  • Трудовий чи цивільно-правовий договір? Вибираємо з розумом Часто перед підприємствами, які планують використати працю фізичних осіб, постає дилема: які договори укладати з такими особами — трудові чи цивільно-правові? Щоб полегшити вибір, давайте-но, друзі, разом з’ясуємо, у чому суть таких договорів, чим вони відрізняються один від одного і для яких саме випадків найбільше підходять.
  • Звіт з ЄСВ: виправляємо «несумові» помилки Ситуація. У Звіті з ЄСВ за вересень 2016 року підприємство в таблиці 5 не зазначило відомості про дату початку трудових відносин з працівником, а в таблиці 6 відобразило зарплату, нараховану цьому працівнику, з кодом категорії застрахованої особи «26» у графі 9. Як виправити такі помилки?
  • Неприбутківець + цивільно-правовий договір зі «своїми» =? У своєму недавньому листі1 ДФСУ угледіла у виплаті неприбутківцем винагороди за цивільно-правовим договором (далі — ЦПД) своєму засновнику (учаснику), членові або працівнику розподіл доходів (прибутку) або їх частини серед «своїх». А це, як відомо, несумісне з неприбутковим статусом... Що у зв’язку з цим врахувати неприбутківцям та як уникнути можливих неприємностей — зараз і обговоримо.
  • Заплатили за директора штраф? Заплатіть і податок Ситуація. Прийнято рішення сплатити адмінштраф, накладений на директора контролюючими органами, за рахунок коштів підприємства. Чи буде така виплата обкладатися ПДФО?
  • «Гаразд, проїхали…», або «Прощення» нестачі Ситуація. Під час інвентаризації майна підприємства інвентаризаційна комісія виявила нестачу товарно-матеріальних цінностей понад норми природного убутку на суму 1325 грн. Винну особу встановлено. Проте суму завданого збитку підприємство вирішило з неї не стягувати. Чи вважається ця сума доходом працівника? Якщо так, то як бути з її оподаткуванням?
  • Як відобразити повернення передоплати у ф. № 1ДФ? Ситуація. Підприємство у вересні 2016 року уклало з підприємцем договір оренди приміщення і перерахувало йому орендну плату (авансом) за 4 місяці. Проте 31 жовтня договір розірвали. Передоплату за листопад і грудень підприємець повернув 10 листопада 2016 року в повному обсязі. Як відобразити цю операцію у ф. № 1ДФ?
  • Цивільно-правовий договір: шукаємо, де заощадити Ситуація. Підприємство уклало в жовтні 2016 року договір підряду з фізособою-непідприємцем. Роботи за цим договором виконуватимуться два місяці (жовтень і листопад). Винагороду за виконання роботи буде нараховано і виплачено одноразово після підписання акта виконаних робіт. Розмір винагороди — 70000,00 грн. Чи можна заощадити на податках? Звичайно! Як? Зараз розповімо.
  • Житлово-будівельний кооператив та комунальні платежі: бухоблік, ПДВ, РРО Житлово-будівельний кооператив (ЖБК) після будівництва будинку і передачі квартир у власність мешканцям перетворений на обслуговуючий кооператив. Останній, у свою чергу, від свого імені укладає договори з постачальниками комунальних послуг та здійснює їх оплату. Вартість цих послуг компенсують мешканці (згідно з показаннями квартирних лічильників). Як правильно відображати такі операції у бухгалтерському обліку? Чи обкладаються вони ПДВ? Чи потрібно застосовувати РРО при отриманні готівкової оплати від мешканців? Відповіді на ці запитання побажав побачити на сторінках нашого видання один із передплатників. Виконуємо побажання!
  • Форми № 1-РА та № 1-РТ «застрягли» на зупинці... Чи кінцевій? Назад у минуле під силу повернутися Державній регуляторній службі України. Це ми про зупинення дії форм звітності № 1-РА та № 1-РТ з... 05.09.2016 р. Повідомлення про це з’явилося 10.11.2016 р., і пов’язане з відмовою в узгодженні «напрацювань» Мінфіну, які на ділі виявилися «окозамилюванням». І що: невже за листопад у грудні можна не подавати цих злощасних форм? Давайте розберемося.
  • Звіт з ЄСВ: і знову буря Ще не в усіх «зарубцювалися» спогади про «винесення мозку» під час здавання оновленого Звіту з ЄСВ за червень. І тут на рівному місці — знову «здрасьте…»!
  • Виплачуємо дивіденди: «путівник» Нарахування/виплата дивідендів — ця важлива подія для засновника. Заради цього і створюють бізнес. Водночас із цією операцією мають справу не щодня. Саме тому в цій статті пропонуємо вам розібрати основні правила нарахування та виплати дивідендів.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі