№12

Бухгалтер 911, березень, 2017/№12 Інші номери журналу ›
  • Шпаргалка для податкових накладних: умовні ІПН, умовні коди (яких немає в УКТ ЗЕД) У сьогоднішній Шпаргалці узагальнимо нові правила (запрацювали з 01.03.2017 р.) заповнення податкових накладних з «типами причини». Також наведемо «обнародуваний» податківцями перелік умовних кодів товарів, яких немає в УКТ ЗЕД.
  • Ліквідуємо об’єкт основних засобів: що з ПДВ? При ліквідації основних засобів платникові можуть загрожувати податкові зобов’язання з ПДВ. У яких випадках вони нараховуються, а в яких — їх можна уникнути? Чи застосовують п. 198.5 ПКУ при ліквідації основних засобів? Відповіді на ці запитання — у сьогоднішній статті.
  • Невиробничі основні засоби: у 2017 рік з новими коригуваннями Зміни в обліку податку на прибуток торкнулися і невиробничих основних засобів. У світлі глобальних нововведень ці могли відійти на другий план, але запевняємо — вони заслуговують на вашу увагу. Чому — дізнаєтеся із цієї статті.
  • Закордонвідрядження: аванс, добові Як правило, закордонвідрядження викликають у бухгалтерів багато запитань. Пропонуємо вам сьогодні поговорити про те, у якій валюті видавати працівникові аванс. Як розрахувати суму добових за період закордонвідрядження. А головне, чому має дорівнювати сума закордондобових, щоб у працівника не виник оподатковуваний дохід.
  • Індексація зарплати за березень 2017 року Поріг індексації (103 %) таки пав під натиском індексів, що «розгулялися». Це означає, що для березня вже використовуємо оновлені коефіцієнти. Їх нижче і наведемо.
  • Податкові консультації «на зламі часів»: найближче майбутнє Зовсім скоро наберуть чинності вже анонсовані нами і, як свідчать результати «тематичного» голосування, достатньо цікаві багатьом із вас зміни в частині податкових консультацій. Які ж подарунки чекають на вас до дня сміху — пропонуємо розібратися.
  • Ставки місцевих податків — 2017: стабільність нам тільки сниться Мінзарплата. Як багато в цьому слові... Наприклад, від неї ведуть розрахунок деяких місцевих податків і зборів. Але ВРУ вирішила — вибірково, щоправда (!), — що подвійне зростання податків/зборів — це забагато буде. І «вжила заходів». А доки «місцеві» переналаштовуватимуть свої місцеві податкові рішення на новий лад, ввела перехідні правила. Про такі перехідні нюанси зараз і поговоримо. Оскільки в платників щодо них багато запитань.
  • Бухоблікові зміни: інфляційні коригування, облік ПДВ Мінфін наказом від 17.02.2017 р. № 241 вніс зміни до П(С)БО 22, а також підкоригував НП(С)БО 1 та Інструкцію з бухобліку ПДВ № 141*. Запрацювало все це «щастя» з 14.03.2017 р. Давайте з’ясуємо, що помінялося?
  • Нараховуємо компенсацію за невикористану відпустку після дати звільнення, але в місяці звільнення. ПСП є? Ситуація. Працівник звільнений 17.02.2017 р. Компенсація за невикористані дні відпустки нарахована йому 28.02.2017 р., тобто після дати звільнення. Увесь період, поки працівник перебував у трудових відносинах з роботодавцем, він користувався правом на звичайну ПСП. Тому до зарплати лютого (виплачуваної при звільненні) вона також була застосована. Підкажіть, як тепер бути з ПСП у такій ситуації: застосувати її потрібно було до загальної суми доходу працівника за лютий (з урахуванням компенсації) чи тільки до заробітної плати (як уже було зроблено)?
  • Топ-6 запитань про РРО і побутову техніку У минулому номері ми «пристрілялися» до товарів — «згубників РРО-імунітету». КМУ все-таки встигає видати на-гора готовий перелік у відведений йому законом 3-місячний термін. Відповідно — з 1 квітня все це «щастя», вірогідно, і «побіжить». Готуємося!
  • Припинення підприємця: нестандартні ситуації Сьогодні розглянемо дві ситуації: 1) перехід зі спрощеної на загальну систему і припинення діяльності: як відзвітувати; 2) зняття з держреєстрації єдиноподатника, а потім — нова реєстрація й спрощенка: коли можна?
  • Бій помилкам у книгах обліку підприємців Як правильно «черкати» в підприємницьких книгах обліку доходів/витрат єдиноподатників і загальносистемників? Зараз навчимо!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі