№21

Бухгалтер 911, травень, 2017/№21 Інші номери журналу ›
  • Неповний робочий час: відпускні тонкощі Практично на кожному підприємстві є працівники, які працюють на умовах неповного робочого часу. Поточна ситуація, скажімо так, цьому сприяє. На що слід звернути увагу роботодавцеві, надаючи таким працівникам щорічну відпустку і розраховуючи відпускні? Зараз розповімо.
  • Прожитмінімум підріс. А оклади? Чи потрібно з 1 травня 2017 року піднімати оклади в штатному розписі у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму для працездатних осіб?
  • «Пеняй на себе»: про стягнення податкової пені Іноді така, на перший погляд, дріб’язкова річ, як пеня, здатна ой як насолити платникові податків. Дізнатися, чому це можливо, і познайомити вас ближче з нюансами її нарахування і стягнення — головні завдання цієї статті.
  • Податкова накладна СТО: є про що поговорити З послугами СТО у своїй діяльності стикається практично кожен суб’єкт господарювання. Тобто доводиться мати справу і з податковими накладними, виписаними СТО. Часто виникає запитання: як повинна виглядати податкова накладна на послуги з ремонту авто, якщо в процесі ремонту використовувалися нові деталі? Про це і не лише — у сьогоднішній статті.
  • «Штрафна» різниця: «ложка дьогтю» від Міністерства фінансів Не так давно на сторінках журналу ми ставили запитання: Мінфін — він узагалі добрий чи… Що стосується «штрафної» різниці, то він виявився «зубастішим» за ДФСУ. У листі податківців № 4486* Мінфін побачив «ваду». І вимагає від них «спростування». Стосується це ситуації, коли одержувачами неустойок (штрафу, пені) є фізособи-єдиноподатники.
  • «…2, 1, 1, 1, 1, 2, 1…», чи Нарахування ПДВ при безкоштовній передачі Не так давно ми обговорювали черговий «меседж» податківців — на предмет нарахування податкових зобов’язань з ПДВ при безкоштовних передачах. Виявилось, що нараховувати їх потрібно двічі*. «Хтось устав не з тієї ноги…», але загальний підхід залишиться в «колишньому руслі» — були такі припущення. І… так, у ЗІР знову з’явилася «хороша» консультація. Так скільки ж зобов’язань нараховувати?
  • Купили в кілограмах, продаємо в штуках: що в податковій накладній? Чи можна в податковій накладній указувати іншу одиницю виміру, ніж була вказана в податковій накладній при придбанні товару (наприклад, при придбанні вказана одиниця виміру «кг», а при постачанні — «шт.»)?
  • «У нас довгі руки»: чи має право директор підписувати документи, перебуваючи у відпустці? Законодавством нечітко врегульовано питання виконання керівником своїх обов’язків, зокрема під час перебування у відпустці. На практиці в таких випадках часто делегують повноваження з підписання договорів, звітних та інших документів іншим особам. Наскільки це правильно і чи може спричинити негативні наслідки? Давайте розбиратися.
  • З 1 травня нові розміри прожитмінімуму: на що вони вплинуть З 1 травня 2017 року збільшилися розміри прожиткового мінімуму. На що вони вплинули, а які працеоплатні і податкові показники все ж залишилися без змін? Дізнаєтеся із сьогоднішньої статті.
  • «РРО-атака»: про запитання, які залишилися без відповіді Продовжуємо говорити про наболіле — про РРО у торговців «складними» товарами «побіг». Водночас залишається без відповіді низка запитань, пов’язаних з переходом «на РРО». Висловимо свою точку зору.
  • Мораторій + фонди = дружба? Мораторій на перевірки — одна з найживотрепетніших тем на найближчий рік. Із загальними моментами (хто, коли і як може перевіряти) ми вже розбиралися. Тепер же поговоримо про нюанси. Точніше про те, чи підпадає під заборону на планові перевірки діяльність фондів, та про особливості позапланових перевірок?
  • До уваги єдиноподатників — upgrade декларації З 05.05.2017 р. в декларацію єдиноподатника внесли косметичні правки. «З коли» звітувати за новою формою? Що саме в ній змінилося? Про це зараз і йтиметься.
  • Купівля авто в лізинг: чи будуть витрати в підприємця? З 2017 року в підприємців-загальносистемників з’явилося довгоочікуване право на амортизацію, але воно перетворилося на фата-моргану. Номінально, начебто, і можна, а на ділі — суцільні питання й обмеження. Узяти хоча б купівлю вантажного автомобіля: за ним немає права ні на витрати, ні на амортизацію. А що як автомобіль купити у фінлізинг? Чи будуть витрати, амортизація, податковий кредит з ПДВ? Розбираємося!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі