№35

Бухгалтер 911, серпень, 2019/№35 Інші номери журналу ›
  • Один і той же товар по-різному називають Ідентичний товар різні підприємства можуть продавати під різними найменуваннями. Та й у самого підприємства-покупця най­менування закуповуваного товару може дещо відрізнятися від занесеного до його номенклатурного довідника. Як оприбуткувати аналогічний товар? Чи можна перейменувати на свій лад придбаний товар? Чи потрібно найменування товару з вхідних податкових накладних (ПН) постачальників дослівно переносити до ПН по всьому ланцюгу продажів? Давайте із цим розберемося…
  • ФОП-єдиноподатник і РРО-мільйон Підприємці-єдиноподатники, у яких дохід не досяг 1 млн грн., мають право працювати без РРО. Який період брати для розрахунку граничного доходу для незастосування РРО? Що включає РРО-мільйон? Як його контролювати і не перевищити? Це зараз і з’ясуємо.
  • Чи дисконтувати позику? Аргументи проти Дисконтувати зобов’язання стало модним трендом останніх двох років у фіскальному середовищі. Податківці активно донараховують податок на прибуток і фінансові санкції платникам. Чи все так однозначно для нац­стандартників? Як протистоя­ти і чим аргументувати? Яка реакція судів? Як уникнути проб­лем? Про це й поговоримо.
  • Зарплата в інвалюті: Верховний Суд не проти Який працівник не хотів би отримувати зарплату в іноземній валюті? Нестабільність гривні сприяє цьому. Але якщо прив’язати зарплату до інвалюти, чи не буде порушено законодавство? Маємо із цього приводу «свіжу» постанову Верховного Суду у справі від 26.06.2019 р. № 761/21776/16-ц.
  • Дивіденди в гривні перераховують в інвалюту на дату виплати У цій статті обговоримо цілком справедливе рішення Верховного Суду (постанова ВС від 16.04.2019 р. у справі № 804/6909/17*), яким найвищий судовий орган припинив майже дворічний судовий спір між підприємством, що виплачує дивіденди акціонерові-нерезиденту, і податківцями.
  • Два запитання щодо ТЦУ для представництв нерезидентів «Свіжа» узагальнююча податкова консультація (далі — УПК) Мінфіну, присвячена питанням застосування правил трансфертного ціноутворення (далі — ТЦУ) представництвами нерезидентів в Україні, стане предметом розгляду в цьому матеріалі. Ця тема цікава обмеженому колу осіб, але якщо ви — у їх числі, тоді приєднуйтеся!
  • На старт! Увага! Штрафи за несвоєчасну реєстрацію АН! Однією з «принад» системи електронного адміністрування пального та спирту етилового є штрафи за несвоєчасну реєстрацію в Єдиному реєстрі акцизних накладних акцизних накладних і розрахунків коригування до таких накладних. У зв’язку з акцизно-паливною революцією в цьому плані намітилася пауза, але зовсім нетривала. З 01.10.2019 р. знову в бій…
  • Змінили базу розподілу ЗВВ*: що в обліку? Виробниче підприємство розподіляє постійні ЗВВ пропорційно виручці від реалізації продукції. Проте у зв’язку зі зміною виробничих умов планує за базу розподілу ЗВВ прийняти суму матеріа­льних витрат підприємства. Як оформити зміну бази розподілу? Як зміна бази вплине на бухгалтерський облік і звітність підприємства?
  • Головбух/директор змінив прізвище: що робити? Зміна прізвища (або імені чи по батькові) — звичайна річ. Але для головного бухгалтера і директора цей процес може перетворитися на черговий головний біль. Адже вони міцно пов’язані з підприємством. Куди і що потрібно подати, щоб юрособа спокійно продовжувала функціонувати? Як актуалізувати дані про підприємство в численних держреєстрах? Розповімо про все по порядку.
  • Відпускна сага. Коригуємо 1/12 винагороди за рік Ситуація. Працівник іде у відпустку у вересні 2019 року. У січні 2019 року (місяці, який входить у розрахунковий період) йому було нараховано винагороду за підсумками роботи за 2018 рік. Крім того, в цьому ж місяці оклад працівника був підвищений з 4000 до 5000 грн. Січневе підвищення окладу передбачає застосування коефіцієнта коригування доходу при розрахунку відпускних. Чи потрібно застосовувати таке коригування до суми винагороди за рік? А якщо так, то яким чином? Розбираємося!
  • Переукладено договір оренди: що з формою № 20-ОПП? «У нас в оренді є автомобіль (договір оренди укладено), але строк оренди минув, після чого ми уклали новий. Як бути з формою № 20-ОПП, адже на обліку цей автомобіль значиться у нас. Вважаю, що подавати форму не потрібно». Чи правильні вис­новки нашого читача? Давайте розберемося разом, адже, можливо, така ситуація не чужа не лише йому, а й комусь із вас, шановні читачі.
  • Відшкодування збитку — дохід ФОП спрощенця ФОП на другій групі займається оптовою торгівлею, відправляє кур’єрською доставкою товар. Кур’єрська служба не довезла товар (він пропав). І згідно з претензією нам повернули гроші в розмірі, зазначеному в претензії. Чи буде це доходом у Книзі обліку доходів?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі