№10

Бухгалтер 911, березень, 2019/№10 Інші номери журналу ›
  • Коли визнавати дохід за «триваючими» роботами/послугами Так уже склалася практика, що дату визнання доходу в під­рядника/виконавця за виконаними роботами/наданими послугами часто пов’язують з підписанням акта виконаних робіт/наданих послуг. Але чи відповідає така практика вимогам бухгалтерських нормативних документів? Давайте розберемося.
  • Плани перевірок. Що? Де? Коли? Що ви, шановний читачу, повинні (у ваших же інтересах) знати про плани-графіки проведення перевірок? Де знайти потрібну інформацію про заплановані перевіряючими візити? Коли вас повинні перевірити, якщо до плану-графіка вам «пощастило» потрапити? Коли контролери можуть внести зміни до своїх планів? Відповіді на всі ці запитання ви знайдете в статті, що пропонується до вашої уваги.
  • Ціна в ПН: якщо знаків після коми більше двох Питання округлень у податкових накладних (ПН), як і раніше, хвилюють платників ПДВ. Адже на кону стоїть у тому числі податковий кредит (ПК) покупця. Тому сьогодні обговоримо таке запитання: якщо округлення в ПН відрегульовано за рахунок ціни (у гр. 7 ПН зазначено більше двох знаків після коми), чи буде вона вважатися дійсною?
  • Переходимо на безПДВшний єдиний податок — нараховуємо умовні ПДВ-зобов’язання Ситуація. У IV кварталі 2018 року обсяг доходу підприємства-єдиноподатника групи 3 (ставка ЄП 5 %) перевищив 5 млн грн. З 01.01.2019 р. підприємство перейшло на загальну систему і зареєструвалося платником ПДВ. З 01.04.2019 р. підприємство знову хоче повернутися на єдиний податок (ЄП) за ставкою 5 %. Чи можливо це? Як правильно нарахувати умовні ПДВ-зобов’язання: на всі активи чи тільки на ті, за якими був відображений податковий кредит?
  • «Неориджинал» ЦПДшникам — «вийти із шеренги!» Законопроект, розроблений під гаслом «захистити права працівників і ліквідувати неофіційне працевлаштування», розбурхав Інтернет. Усі говорять, що «мішенню» стали фізособи-підприємці. Мовляв, їх хочуть «заганяти» в лоно КЗпП. При цьому постраждати можуть цілком навіть «справжні» ФОП, що не слугують прикриттям трудових відносин. Розбираємося.
  • Підсумований облік: розраховуємо основну зарплату Продовжуємо тему організації підсумованого обліку робочого часу*. У цій статті поговоримо про працівників, робочий час яких підсумовується. Нас цікавитиме таке запитання: як розрахувати основну зарплату працівникам з підсумованим обліком, якщо в штатному розписі встановлено оклад (місячну тарифну ставку)? І чи можна взагалі таким працівникам установлювати оклади? Чи, може, тут застосовується виключно погодинна оплата праці? З’ясовуємо.
  • Підсумований облік: як оплатити роботу у вихідні та свята Іноді виробнича необхідність змушує працівників виходити на роботу у вихідні, а також у святкові та неробочі дні. Як оплатити такі дні роботи при підсумованому обліку робочого часу, ви зараз дізнаєтеся.
  • Підсумований облік: як оплатити роботу у вечірні та нічні години На підприємстві для окремих працівників графіком передбачено роботу у вечірній та нічний час. Чи потрібно години такої роботи додатково оплачувати? А якщо потрібно, то в якому розмірі? Запитання цікаві, чи не так? Відповіді на них — у цій статті.
  • «Касові» зміни: розмотуємо клубок запитань Пропонуємо вашій увазі декілька запитань, пов’язаних з останніми змінами до «касового» Положення № 148. Причому пов’язаних з ними як безпосередньо, так і не зовсім.
  • Курс валюти для перерахунку дивідендів нерезидентові Підприємство виплачує дивіденди в інвалюті нерезиденту-юр­особі. За яким курсом: — здійснюється перерахунок дивідендів нерезидентові при їх виплаті; — визначається податок на репатріацію, який слід утримати із суми дивідендів, що виплачуються нерезиденту? Розбираємося.
  • «Роздрібний» акциз у ФОП — у «степах обліку» Підприємець протягом дня отримав 1050 грн. виручки (з «роздрібним» акцизом 5 %). Яку суму записувати до Книги обліку доходів і витрат: 1000,00 грн. без акцизу чи 1050,00 грн. з акцизом? І яка сума піде до декларації? Розбираємося!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі