№13

Бухгалтер 911, березень, 2019/№13 Інші номери журналу ›
  • Критерії ризиковості в Електронному кабінеті Ось уже й справді: «Довіряй, але перевіряй!». Перевірити, чи потрапляють податкові накладні (ПН) / розрахунки коригування (РК) в ті, що блокуються, можна в Електронному кабінеті (далі — ЕК). Поглянемо, які дані з нього можна взяти.
  • Єдиний податок і табу на негрошові розрахунки Кожному платнику ЄП відомо, що він повинен здійснювати розрахунки виключно в грошовій формі. Якщо він порушує це правило, то на нього чекають великі проблеми. Тому зараз поговоримо про те, які саме негрошові розрахунки є забороненими та що загрожує єдиноподатнику, який їх здійснить.
  • Як отримати податкову знижку Якщо у вас є зарплатний дохід і при цьому ви протягом року понесли певні витрати, які можуть бути включені до податкової знижки, то ви можете повернути частину ПДФО, сплаченого раніше із зарплатних доходів. Про те, як це зробити, читайте далі.
  • Споруди — без податку на нерухомість! Нерухомість, яка не має ознак будівель і класифікується як інженерні споруди, не є об’єктом обкладення податком на нерухоме майно — такий головний висновок ІПК ДФСУ від 08.02.2019 р. № 467/6/99-99-12-02-03-15/ІПК. Її, власне, й пропонуємо вам обговорити.
  • Валютної декларації більше не подаємо! Положення Закону про валюту* не містять вимог щодо декларування валютних цінностей. Тому декларація про валютні цінності за звітні періоди починаючи з І кварталу 2019 року не подається. Останнім періодом, за який необхідно було подавати декларацію, є 2018 рік (станом на 01.01.2019 р.). Такі висновки з роз’яснення в категорії 114.04 ЗІР порадували платників. Розберемося в подробицях!
  • Не зареєстрували ПН. Отримайте три штрафи?! Ситуація. Фіскали під час перевірки виявили незареєстровану податкову накладну (ПН). Яка відповідальність у цьому випадку загрожує платникові? У консультації в категорії 101.27 ЗІР з’явилося роз’яснення із цього питання. Але далеко не з усіма його висновками можна погодитися. Подробиці — у статті.
  • Як виправляти сумові помилки ПН: «сумнівні» роз’яснення фіскалів Ситуація. Платник податків припустився помилки при виписці податкової накладної (ПН): забув вписати одну товарну позицію. Як у цьому випадку виправити помилку? Приводом повернутися до цієї теми стали чергові дуже суперечливі роз’яснення фіскалів із цього приводу. Спробуємо розібратися в цьому питанні.
  • Зменшуючий РК на неплатника: відстоюємо строки реєстрації Податківці в гонитві за штрафами неодноразово були спіймані на викривленні норм ПКУ. І штрафи за прострочення реєстрації податкових накладних (ПН) / розрахунків коригування (РК) не виняток. Один з наших читачів зіткнувся з кричущою подією. Щоб попередити схожі випадки обдурювання і грабежу, ми вирішили присвятити йому окрему публікацію.
  • ЄП-порушення та судова практика: останні новини Деякі правила перебування на спрощеній системі прописано в ПКУ таким чином, що можуть по-різному трактуватися платниками та фіскалами. За таких обставин з’являється потреба в тому, щоб звернутися до суду. У цій статті розглянемо позицію судових органів щодо правил перебування на спрощеній системі.
  • Купівля ТМЦ за готівкову валюту: чи всі заборони чинні? Основна стаття використання готівкової інвалюти — фінансування витрат на відрядження за кордон. Але чи може працівник, перебуваючи у відрядженні, придбавати для підприємства товарно-матеріальні цінності (ТМЦ) за готівкову валюту або з використанням корпоративної платіжної картки (КПК)? Що робити, якщо ваш співробітник за кордоном придбав ТМЦ від імені підприємства та розплатився готівкою? Давайте розбиратися разом.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі