№44

Бухгалтер 911, листопад, 2019/№44 Інші номери журналу ›
  • Мінфін «за» дисконтування довгострокових заборгованостей Мінфін наказом від 16.09.2019 р. № 379 (далі — наказ № 379) вніс зміни до деяких П(С)БО та Інструкції № 291*. Зміни — за своїм обсягом невеликі і переважно «технічні», за винятком однієї — тієї, яка стосується відображення в Балансі довгострокових заборгованостей. Усі подробиці — далі.
  • Торговцям — до РРО приготуватися! Коротко з новаціями Закону № 128-IX. Сьогодні пропонуємо їх детальніший розбір.
  • Заборонені ВЖЕ послуги зв’язку: як бути єдиноподатникам До кінця року єдиноподатникам, які надають деякі послуги зв’язку, доведеться допрацьовувати, займаючись, по суті, забороненою на ЄП діяльністю. Виною тому зміни до ПКУ*, передбачені Законом № 129**. Деталі пропонуємо обговорити далі.
  • Оренда нерухомості: стандартні і нестандартні ситуації У статті розглянемо цікаві запитання-ситуації, що стосуються оренди приміщень. Дві з них — доволі стандартні: щодо того, якою датою можна скласти акт на орендні послуги; на яку дату складати РК, якщо відбувається перерахунок орендних платежів. А дві — доволі нестандартні й можуть зацікавити орендодавців — платників єдиного податку.
  • Переведення годинника на зимовий час На підприємстві є служба охорони, працівники якої виходять на роботу за графіком змінності. Режим роботи — «доба/три» (24 години працюють, 72 години відпочивають). Облік робочого часу — підсумований (обліковий період — квартал). У зв’язку з переходом на зимовий час з 26 на 27 жовтня (початок роботи 26 жовтня о 8:00, закінчення — 27 жовтня о 8:00) виникає запитання: чи потрібно зазначати таку додаткову годину роботи в табелі обліку робочого часу і чи потрібно її оплачувати?
  • Рядок «Військовий збір» ф. № 1ДФ: зазначаємо всі доходи Раніше в рядку «Військовий збір» розділу II форми № 1ДФ підприєм­ство показувало тільки ті доходи, з яких утримували військовий збір. Але податкова вимагає зазначати в цьому рядку всі доходи: як оподатковувані, так і не оподатковувані ВЗ. Як перейти на новий порядок заповнення ВЗ-рядка форми 1ДФ? Чи потрібно подавати уточненки за минулі періоди?
  • Звітуємо з екоподатку: СО2-акценти Закінчується граничний строк подання податкових декларацій із низки податків і зборів (звітним (податковим) періодом за якими є квартал). Серед них і екологічний податок, який ми вже давненько не обговорювали*.
  • Оренда автомобіля у фізособи: калейдоскоп запитань Як свідчать ваші запитання, тема оренди автомобілів у фіз­осіб популярна та недостатньо досліджена. За допомогою цієї статті другий озвучений момент ми хочемо виправити.
  • Новини для тих, хто заходить на спрощенку і змінює свій ЄП‑профіль 22.10.2019 р. набрав чинності наказ № 308*. Формально із цієї дати (але насправді податківці поки що ще не підготувалися до нововведення) всі, хто бажає стати спрощенцями або змінити щось у своєму ЄП-профілі, зобов’язані будуть подавати заяву про застосування спрощенки (і деякі інші документи) на новому бланку. Про те, що змінилося, зараз і розповімо.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі