№11

Бухгалтер 911, березень, 2020/№11 Інші номери журналу ›
  • «Привіт, квітню», або Перша хвиля РРО-змін (19.04.2020 р.) Цього року квітень стане щед­рим на зміни РРО-нормативки. «Налетить» перша хвиля змін, передбачених законами № 128-IX. Про це зараз детальніше й поговоримо.
  • Чи можуть РРО‑новації виявитися квітневим жартом? 19.04.2020 р. «підуть у наступ» закони № 128, які суттєво змінюють «розклад» у сфері застосування РРО. Про «першу хвилю» змін ми розповіли в окремій статті цього номера. Зараз же поговоримо, скажімо так, про сценарій, відмінний від базового. Заінтригували? Тоді читайте далі.
  • Еквайринг у роздрібній торгівлі: облікові питання в юросіб У статті розглянемо питання, пов’язані з відображенням юр­особами в бухобліку еквайрингових операцій, а саме госпоперацій з реалізації товарів у роздробі з використанням для оплати електронних платіжних систем.
  • Нерозподілений прибуток підприємства: можливості використання У статті розглянемо декілька доволі популярних запитань, що стосуються такого показника фінзвітності, як нерозподілений прибуток. Куди його можна використати? Чи можна за рахунок прибутку списати, наприклад, негосподарські витрати підприємства?
  • Повідомлення про прийняття на роботу: щодо директора вже не потрібно На запитання: «чи потрібно, приймаючи на роботу директора, подавати на нього повідомлення про прийняття на роботу?», тепер є інша правильна відповідь. Ні, не потрібно. Відповідні зміни внесені до постанови КМУ від 17.06.2015 р. № 413 постановою КМУ від 12.02.2020 р. № 188 (далі — постанова № 188). Деталі — у нашій статті.
  • Фінмоніторинг: які фінансові операції підпадають під зону контролю Продовжуємо знайомитися з новаціями Закону № 361*, який з 28.04.2020 р. прийде на зміну Закону № 1702 (про боротьбу з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом). Сьогодні обговоримо, яким саме фінансовим операціям банки приділятимуть особливу увагу та у яких випадках банк може зупинити фінансову операцію, а то й зовсім заморозити активи.
  • Індексуємо зарплату за березень 2020 року До вашої уваги «готові» коефіцієнти індексації і суми поточної індексації за березень.
  • «Автомобільні» запитання: форма № 4-мтп та маршрут у подорожньому листі Пропонуємо вашій увазі парочку запитань, які можуть бути цікавими всім, хто у своїй діяльності використовує автомобілі (у тому числі фізособам-підприємцям). Отже, поїхали!
  • Аванс і зарплата: секрети правильного розрахунку При перевірках Держпраці навряд чи залишить без уваги строки виплати авансу, зарплати і правильність розрахунку цих сум. І якщо щось буде не так — із задоволенням накладе всі «належні» в цьому випадку штрафні санкції. Тому пропонуємо поговорити про те, як правильно розрахувати суму зарплати за 1-шу половину місяця (аванс) і загалом за місяць, щоб не потрапити під ці штрафи. І як дотриматися строків виплати авансу та зарплати, щоб у перевіряючих не було до вас претензій.
  • Рік немає оборотів: як зберегти ПДВ-статус Якщо платник ПДВ протягом року не декларує ні податкових зобов’язань (ПЗ), ні податкового кредиту (ПК), податківці можуть позбавити його ПДВ-статусу. А оскільки попереджати про свої наміри вони не зобов’язані, платник часто дізнається про все вже постфактум. І тому, що сталося, зазвичай, зовсім не радий. Чи можна якось зберегти свій статус платника ПДВ, незважаючи на відсутність оподатковуваних оборотів? І що робити, якщо податківці таки встигли прийняти рішення про анулювання ПДВ-реєстрації? Про це й поговоримо.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі