№18

Бухгалтер 911, травень, 2020/№18 Інші номери журналу ›
  • Чи можна переказати на картку більше 5000 грн? З 28.04.2020 р. набрав чинності новий Закон про фінмоніторинг*. У результаті в мережі з’явилися страшилки про те, що тепер не можна навіть перекинути з картки на картку суму більше 5000 грн (інакше картку заблокують), не можна вільно зняти або покласти на картку більше 5000 грн готівки. Насправді, майже все це виявилося міфом. Але що ж змінилося в розрахунках з 28 квітня? Відповідаємо на «найгарячіше».
  • Карантинні заборони: чергові відстрочення/обіцянки/надії Епопея із щотижневим (щонайменше) оновленням КМУ «карантинної» постанови № 211 триває. Зараз поговоримо про постанову № 291. Зараз — «звірка» з офіційною версією постанови № 291.
  • Карантин vs стягнення податкового боргу, ППР за штрафами У цій статті розглянемо дві ситуації, які виникли в наших читачів. Вони пов’язані з відповідальністю за податкові порушення, що припадають на карантинний період. Зараз діє так званий мораторій на штрафи за податкові порушення, вчинені в період з 01.03.2020 р. по 31.05.2020 р. Але податківцям це не заважає надсилати ППР на штрафи навіть щодо «звільнених» порушень. А щодо податкового боргу вони активно намагаються застосувати інші заходи впливу, ніж штрафи. Розбираємося.
  • Адмінштрафи за податковими та ЄСВ-порушеннями: звільнення немає! У зв’язку з уведенням карантину платників податків звільнили від відповідальності за порушення податкового законодавства (з деякими винятками) та ЄСВ-порушення. Але від адмінштрафів за вчинені порушення звільнення, на жаль, не передбачено. Чи становить це реальну загрозу? Поділимося своїми міркуваннями із цього приводу.
  • Нарахування пені в період карантину: «гарячі точки» Ви, безумовно, знаєте про тимчасове звільнення від нарахування пені на період з 01.03.2020 р. по 31.05.2020 р. У зв’язку з цим у користувачів порталу buhgalter911.com виникають запитання, спричинені тим, що сервіси податківців, мабуть, не в курсі цих змін. Але вимоги законодавства мають бути вище! Що робити, якщо опинилися в такій неприємній ситуації? Шукаємо відповіді разом!
  • Бухгалтер — суб’єкт первинного фінмоніторингу: час «Ч» настав З 28.04.2020 р. запрацювали положення Закону про фінмоніторинг (Закону № 361)*, яким бухгалтерів, суб’єктів господарювання, які надають послуги у сфері бухобліку, зобов’язали бути суб’єктами первинного фінмоніторингу. Ми вже обговорювали ці нововведення**. Але ще раз коротко нагадаємо, яким бухгалтерам і що саме доведеться робити.
  • Оренда в період карантину: облікові моменти На сторінках нашого журналу ми неодноразово обговорювали питання, пов’язані з нарахуванням/сплатою орендної плати під час карантину*. У цій статті поговоримо про обліково-податкові наслідки зниження розміру орендної плати/звільнення від її сплати на період карантину.
  • Якщо затримали зарплату В умовах загального карантину підтримувати нормальний фінансовий стан складно, а для когось і зовсім неможливо. Підприємства призупиняють діяльність, що, у свою чергу, призводить до затримок з виплатою зарплати працівникам. Звісно, у роботодавця виникають запитання: чи потрібно нараховувати компенсацію за її несвоє­часну виплату? Яких штрафів чекати, якщо про несвоєчасну виплату зарплати (сплату податків) дізнаються контролери? Дати відповіді на ці запитання — мета нашої статті.
  • Квітневий ЄСВ‑звіт: відповідаємо на ваші запитання Для багатьох суб’єктів господарювання квітень не зовсім стандартний місяць, з точки зору режиму роботи. Хтось зараз перебуває в простої, хтось перевів частину співробітників у режим неповного робочого часу, у декого — працівники у відпустці за свій рахунок. У зв’язку з цим у наших читачів виникають запитання, пов’язані із заповнен­ням ЄСВ-звіту в тій чи іншій ситуації. Добірку цих запитань (і відповідей) ми наведемо нижче.
  • Карантинна допомога по частковому безробіттю. Є Порядок: що в ньому? Ми вже достатньо детально говорили про надання допомоги по частковому безробіттю, а також про порядок оподаткування цих виплат і відображення у звітності*. Тепер, коли з’явився документ — Порядок № 306**, є сенс підняти цю тему ще раз.
  • РРО в стоматологічному кабінеті Чи потрібен РРО стоматологові у його приватний кабінет (ФОП на єдиному податку групи 2)? Як його запрограмувати? Чи потрібна калькуляція послуг? Розбираємося.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі