№47

Бухгалтер 911, листопад, 2020/№47 Інші номери журналу ›
  • Карантин робочого та вихідного дня: що в собі приховує постанова № 1100? Особливістю карантину у другій та третій декаді листопада стало те, що на вихідних карантинні заборони посилюються (що продовжиться щонайменше кінця місяця), а в будні дні по всій території країни діють обмеження, раніше передбачені для «помаранчевої» зони (з деякими поправками). Крім того, введено час пріоритетного прийому громадян літнього віку та осіб з інвалідністю. Давайте спробуємо розібратися в усіх цих нововведеннях!
  • Провал РРО‑голосування на благо ФОП 17 листопада ВРУ «відмела» проєкт з відстроченням РРО. Тут варто розібратися в деталях. Оскільки це, швидше, позитивний момент. І все ще попереду!
  • Електронний підпис / електронна взаємодія з податківцями при зміні уповноважених осіб У статті пропонуємо розглянути питання, пов’язані з електронним підписом та електронною взаємодією з податківцями. Зокрема, як підписувати податкову звітність, якщо змінюється директор підприємства або він тимчасово відсутній на підприємстві, та податкову накладну (ПН), якщо змінюється особа, якій делеговано право підпису ПН.
  • Допомога по частковому безробіттю і виплати на дітей для ФОП: «друга хвиля» від Кабміну В умовах карантину, що стає дедалі жорсткішим, Кабмін заговорив про відновлення виплат допомоги по частковому безробіттю і допомоги на дітей для ФОП. У зв’язку з цим освіжимо в пам’яті основні моменти цих виплат.
  • Карантин вихідного дня. Куди подіти працівників? Кабмін увів карантин вихідного дня. Він діятиме (вже почав)з 00:00 суботи 14 листопада до 00:00 понеділка 16 листопада, з 00:00 суботи 21 листопада до 00:00 понеділка 23 листопада та з 00:00 суботи 28 листопада до 00:00 понеділка 30 листопада. Поки так. І ми всі розуміємо, що кількість безробітних ланок-вихідних у цьому ланцюжку може поповнитися. Перед роботодавцем, відповідно, постає запитання: куди подіти працівників, які повинні були працювати в «карантинні» дні?
  • Карантин вихідного дня vs орендна плата У зв’язку з введенням карантину вихідного дня знову стало актуальним питання сплати орендної плати за період, коли орендовані приміщення через введені обмеження не можуть у повному обсязі використовуватися за цільовим призначенням. Обговоримо цей момент у статті.
  • Опалювальний котел як привід сплатити екоподаток Звичайно, це не перша наша розмова про екоподаток, який доводиться платити за різні дрібниці на кшталт побутового опалювального обладнання. Допускаємо, що комусь ці балачки вже набридли. Водночас регулярно спливають нові запитання або час від часу відроджуються старі міфи, в які багатьом хочеться вірити. Наприклад, що під оподаткування потрапляють лише теплогенеруючі установки певної потужності, а за інші екологічний податок можна не платити. Відразу скажемо, що це неправда. Принаймні на сьогодні законодавство не містить жодних винятків із цього приводу. А що ж тоді правда? Усе, що написано нижче.
  • З декрету — за кордон Ситуація. Працівниця перебувала у відпустці для догляду до 3 років. На підприємстві пропустили, коли відпустка добігла кінця, але до роботи вона так і не стала. А потім з’ясувалося, що працівниця вже перебуває в іншій країні. Як діяти роботодавцю: чи можна «відправити» її у відпустку до 6 років? Як її можна звільнити, щоб не виникло проб­лем? Давайте розбиратися.
  • Календар бухгалтера Грудень-2020
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі