№52

Бухгалтер 911, грудень, 2021/№52 Інші номери журналу ›
  • РРО — не перенесли, товарний облік — залишили У грудні ще жевріла надія на те, що РРО-зобов’язалівку для єдиноподатників груп 2 — 4 все-таки відкладуть. Була низка ініціатив щодо відстрочення/зміни підходів до застосування ними РРО. Також були ліберальні ініціативи щодо товарного обліку. І що? І, на жаль, нічого .
  • Пакети — з мінцінами від КМУ З 10 грудня почали діяти перші «пакетні» обмеження*, введені Законом № 1489**. Ідеться про перехід на платне розповсюдження пластикових пакетів, причому з дотриманням нижньої цінової межі. До неї і «доклав руку» Кабмін.
  • Чергове продовження карантину: плакати чи радіти? 15 грудня Кабмін продовжив дію карантину ще на квартал. Власне, більше нічого істотного в новій постанові й немає. Але на тлі численних нововведень прийдешнього року, вважаємо, варто нагадати, які приводи для радості й печалі дає карантин для платників.
  • Річний перерахунок з ПДВ — 2021 (ст. 199 ПКУ) Однією із завершальних процедур, які необхідно зробити, закриваючи рік, є річний перерахунок з ПДВ. Відобразити результати перерахунку треба в декларації з ПДВ за грудень 2021 року. На щастя, проводити такий перерахунок зобов’язані далеко не всі платники ПДВ. Але якщо ви з числа тих платників ПДВ, яким необхідно його робити, не переймайтеся — ми вам зараз допоможемо .
  • Битва титанів: РРО vs ПРРО На сьогодні усім суб’єктам господарювання надано право вибору пристрою, за допомогою якого вони можуть реєструвати розрахункові операції. Запропоновані два види реєстраторів: класичний РРО і програмний. Тому багатьох цікавить, який із них краще. Відповідь шукайте в статті !
  • Що з собою принесе 2022 рік? Не податковою реформою єдиною! Новий 2022 рік ознаменується не лише так званою податковою реформою, яка й так у всіх на слуху, але й деякими іншими нововведеннями. Саме на останніх пропонуємо вам зосередити свою увагу зараз! А про реформу ж читайте в інших матеріалах цього (і не тільки) номера.
  • Закон № 1914 («податкова реформа»): рахуємо строки відображення податкового кредиту по-новому Продовжуємо знайомство із Законом № 1914* (прийнятий на базі законопроєкту № 5600). На сьогодні він уже підписаний Президентом і чекає набуття чинності. Розберемося детальніше з новими строками відображення податкового кредиту (ПК) з ПДВ.
  • Закон № 1914 («податкова реформа»): зміни до Закону про РРО У межах податкової реформи — 2022 частково «зачепило» й Закон про РРО. У тому числі прописано необхідність вказувати цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку (далі — ЦЗШКМАП) у фіскальних касових чеках. Також є нюанси для ФОП щодо товарного обліку. У цій замітці зосередимо свою увагу саме на цих питаннях!
  • Закон № 1914 («податкова реформа»): «роздрібний» акциз З величезною натяжкою звана «реформою» (хоча це слово вже давно набуло негативного контексту) низка змін Закону № 1914 не оминула й акцизний податок, у тому числі так званий «роздрібний». Саме про нього (про «роздрібний» акциз) зараз і поговоримо.
  • Закон № 1914 («податкова реформа»): зміни для групи 4 ЄП Новин у цій частині небагато, але вони здебільшого неприємні . Давайте «розкладемо по поличках» зміни для групи 4 платників єдиного податку (ЄП).
  • Думка податківців щодо РРО для інтернет-торговців і торговців їжею Податківці продовжують тлумачити Закон про РРО «на свій» смак. У результаті маємо наплив питань від інтернет-торговців. Крім того, продавці продуктів харчування хочуть отримати підтвердження, що вони у 2022 році таки можуть працювати із застосуванням розрахункових квитанцій (РК з КОРО), але без застосування РРО/ПРРО. Ось про це зараз і розповімо.
  • Календар бухгалтера Січень-2022
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі