№43

Бухгалтер 911, жовтень, 2021/№43 Інші номери журналу ›
  • Працівник відмовляється вакцинуватися: чи можна його покарати? На торговельному підприємстві проводилася вакцинація співробітників проти COVID-19. Деякі з них проходити її відмовилися. Чи може адміністрація запровадити будь-які заходи дії на співробітників (звільнити, позбавити їх премії, не оплачувати перші 5 днів тимчасової непрацездатності коштом підприємства, якщо працівник захворів коронавірусом)? Давайте розбиратися.
  • Як перевірити, чи успішно подано дані про бенефіціарів? Ситуація. Подали держреєстратору документи щодо кінцевих бенефіціарних власників (КБВ). Де та як можна перевірити, що держреєстрація відомостей про КБВ пройшла успішно?
  • Авансовий звіт: розбираємо практичні ситуації Питання оформлення авансових звітів не втрачають своєї актуальності. Сьогодні розглянемо декілька запитань на цю тему.
  • Щомісячні премії в розрахунку середньої зарплати З 04.09.2021 набули чинності зміни до Порядку № 100*. Головне нововведення — при розрахунку середньоденної зарплати змінився порядок включення премій**. У цій статті розберемо, як зараз потрібно включати до розрахунку середньої зарплати щомісячні премії.
  • «Карантинні» зміни щодо перевезень З 21 жовтня вступили в дію зміни, передбачені постановою № 1066, що стосуються міжобласних перевезень. Давайте прояснимо, що треба врахувати у зв’язку з цим, з одного боку, перевізникам і, з іншого, пасажирам.
  • Оновлено Протиепідемічні заходи для громадського харчування Головний державний санітарний лікар України затвердив нові Протиепідемічні заходи в закладах громадського харчування* замість тих, що діяли раніше**. Чи є щось нове в цьому документі по суті — пропонуємо негайно з’ясувати разом!
  • «Не застосована штрафна санкція» в Електронному кабінеті: що це таке? Ситуація. ФОП несвоєчасно сплатив ЄСВ за 2 квартал 2021 року. В Електронному кабінеті в колонці «Не застосована штрафна санкція» з’явилася сума штрафу. Як ФОП діяти в цьому випадку зі штрафом? Чи потрібно його сплачувати?
  • РК з КОРО при перепрошивці РРО: як «надолужити згаяне»? Ситуація. Віддавали РРО на оновлення програмного забезпечення. Декілька днів працювали, виписуючи квитанції (попередньо зареєструвавши їх і книгу обліку розрахункових операцій в ДПІ). Після, отримавши РРО, усі виписані квитанції провели через нього, щоправда, усі підряд, а не по днях, відкриваючи й закриваючи зміну за кожен день окремо. Чим це загрожує? Чи треба подавати звіт № ЗВР-1?
  • ПН без ознаки імпортованого товару Ситуація. У податковій накладній, складеній на постачання імпортного товару, ми забули поставити відмітку «х» у графі 3.2 (ознака імпортованого товару). Тепер покупець вимагає від нас замінити цю ПН. Наскільки критична така помилка і чи треба у такому разі змінювати ПН?
  • Поповнення єдиноподатником свого поточного рахунку: будьте пильними Податківці завжди перегинали палицю, прагнучи за максимумом «запихнути» до доходу єдиноподатника кошти, які він сам уносив на свій поточний ФОП-рахунок. Але вже стала формуватися позитивна для платників судова практика. І здавалося, що час податківцям уже «взятися за розум»... Та не тут-то було.
  • Підводні камені оренди у ФОП‑єдиноподатника Складно знайти бізнесмена, який жодного разу в житті не мав справи з орендою. Тому й потік запитань про оренду не вичерпується. Більш за всіх пильнують єдиноподатники, щоб випадково не «злетіти» зі спрощенки. Ось і запитують: 1) чи можна орендувати приміщення у фізичної особи безоплатно? 2) чи можна здати частину свого магазину в оренду фізичній особі, яка «не зізнається», що вона — ФОП? Які в цьому ризики та як їх уникнути? Про це й поговоримо.
  • Календар бухгалтера Листопад-2021
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі