№91

Податки та бухгалтерський облік, листопад, 2014/№ 91 Інші номери журналу ›
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
  • «Чи тепло тобі, дівчино?..»: відображаємо витрати на утеплення приміщення Синоптики прогнозують цього року для українців холодну і снігову зиму. А з нею не жартують. Як не шкода, але час, коли морози нагадають про себе, уже не за горами. Щоб холоди не застали зненацька, варто поквапитися утеплити своє житло, а також виробничі та офісні приміщення. Гарних способів зберегти тепло та зробити перебування у стінах комфортним сьогодні чимало. Можна, наприклад, утеплити фасад будівлі, замінити вікна і двері, установити нові батареї або навіть автономну систему опалювання, обзавестися обігрівачами та водонагрівачами. Звичайно, усі ці «утеплювальні» заходи — справа не дешева. Але ж яка економія енергоресурсів! До того ж, якщо тілу і душі тепло, то й робота йде краще. Правда? Давайте з’ясуємо, як витрати на такі «теплоутворюючі» заходи слід відображати в обліку підприємства.
  • «Сектор без газу» — опалювальний котел на твердому або рідкому паливі Всі важливі подробиці облаштування та відображення в обліку підприємства автономної системи опалювання, серце якої — котел на природному газі, ви вже знаєте з недавньої статті в «Податки та бухгалтерський облік», 2014, № 62, с. 17. Але, на жаль, цієї зими деякі споживачі газу можуть відчути його дефіцит, тож і міркують, як би перевести свої системи опалювання на альтернативні види палива. Обговоримо варіанти.
  • Міні-електростанції: генеруємо електрику самі «Все. Кина не будет. Электричество кончилось» Із к/ф «Джентльмени удачі» Сподіваємося, віялові відключення електроенергії, пам’ятні багатьом з «похмурих» дев’яностих, не стануть суворою реальністю вже найближчої зими. Але бути напоготові треба завжди. Адже є безліч галузей, де абсолютно неприпустимо навіть короткочасне відключення електроенергії. Це легка й важка промисловість, медичні та освітні установи, наукові лабораторії та магазини, банки та офіси, будівництво та сільське господарство тощо. Як бути їм? Вихід, зрозуміло, є завжди. Одним із варіантів може стати застосування так званих міні-електростанцій, здатних певний час (іноді — доволі довго) забезпечувати ту чи іншу ділянку, цех, будівлю електроенергією за відсутності централізованого енергопостачання. Інша назва таких агрегатів — генератори електричного струму. Розглянемо організаційні, облікові та навколоподаткові аспекти їх придбання та експлуатації.
  • Не дай собі замерзнути: усе про облік зимового одягу (спеціального та фірмового) При підготовці підприємства до зимового періоду, перш за все, необхідно подбати про наявність теплого одягу для певних категорій працівників. Ну а оскільки теплий одяг (як спеціальний, так і фірмовий) є особливою групою матеріальних цінностей з властивими тільки їй особливостями обліку та оподаткування, то про неї і йтиметься в цій статті.
  • Зимовий драйв (переводимо авто на зимовий сезон) Сніг, мороз і ожеледь можуть застопорити роботу автомобіля. Щоб цього не допустити, потрібно заздалегідь підготувати транспортний засіб до зимового сезону, здійснивши деякі витрати на це «перетворення». Крім того холодні погодні умови можуть вплинути й на витрату палива. Як правильно з початком холодів спорядити автомобіль та запровадити коефіцієнти, що підвищують нормативну витрату ПММ, і розглянемо прямо зараз.
  • «Ой снігу-снігу білого насипала зима…»: облік витрат на прибирання снігу і льоду Зиму справедливо вважають найромантичнішою порою року. Романтично лунають і процитовані вище слова з чудової української народної пісні. Дійсно, сніг — справжній подарунок від Творця! Але частину зимових подарунків у вигляді снігу й льоду вже ж доведеться прибирати. Особливо на території підприємства, щоб воно могло нормально функціонувати у зимовий період. На це підприємство буде нести витрати. Про те, які їх обліковувати — говоримо просто зараз!
  • Вирішили утеплювати орендоване приміщення. Що з витратами? Наше підприємство орендує приміщення під офіс. Наближаються холоди. Аби температура повітря в приміщенні відповідала санітарним нормам, ми вирішили утеплити фасад будівлі. Як нам врахувати витрати на цей захід? Чи можна зажадати від орендодавця після закінчення терміну дії договору оренди відшкодувати наші витрати?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі