№80

Податки та бухгалтерський облік, жовтень, 2014/№ 80 Інші номери журналу ›
  • Як оформити МД при переміщенні товарів до/з Криму
  • Адміністративні послуги від Держземагентства
  • Офіційні курси іноземних валют
  • «Щодо сплати ЄП та заповнення листка непрацездатності» Лист Головного управління Міндоходів у м. Києві від 23.04.2014 р. № 832/0/26-15-17-03-14 (витяг)
  • Благодійна допомога для потреб АТО: хотіли як краще, а вийшло як завжди Довготривала складна ситуація в нашій країні, пов’язана з окупацією частини території і проведенням антитерористичної операції (АТО) на Донбасі, спричинила низку нових проблем і поставила непрості завдання. Ослабленій державі несила впоратися з ними без підтримки народу. Наші люди допомагають і військовослужбовцям, які беруть участь у бойових діях, і переселенцям із зони АТО. Досі кошти, які отримують захисники Батьківщини або члени їх сімей, а також кошти та майно, які на потреби армії збирають волонтери чи надають суб’єкти господарювання, формально підпадали під оподаткування. Розуміючи таку несправедливість, законодавці прийняли «звільняючий» Закон. Чим допоможуть його положення і як вони діятимуть, зараз з’ясуємо.
  • «Острів Крим» = «вільна» + «економічна» + зона Звісно, вам відомо, що з 27 квітня 2014 року на Крим поширюється дія особливого правового режиму** — тимчасово окупованої території. Тоді ви напевно знаєте і про те, що питання здійснення економічної діяльності в Криму мав урегулювати спеціальний закон. І ось цей довгоочікуваний Закон (умовимося називати його — Закон про зону) прийнято. Він набрав чинності з 27 вересня поточного року***. Зазначимо його найважливіші бізнес-моменти — податкові, валютно-платіжні тощо.
  • Оповідь про те, як НБУ гривню рятував… (за мотивами постанови Правління НБУ від 22.09.2014 р. № 591) У цій статті ви ознайомитеся з коментарем до зазначеного в підзаголовку документа, який встиг наробити чимало галасу. Дуже сподіваємося, що цей нормативний акт досягне своєї мети (або хоча б наблизить її). Але досі він, за великим рахунком, приніс бізнесу один клопіт.
  • Податкова малоцінка: критерії визнання та первісна оцінка Сьогодні ми відкриваємо цикл статей, присвячених обліковим та податковим особливостям такого специфічного об’єкта обліку, як малоцінні необоротні матеріальні активи. Із запропонованого вашій увазі матеріалу ви дізнаєтеся, як у бухгалтерському та податковому обліку відмежувати ці матеріальні активи від основних засобів, визначити їх первісну вартість і відобразити надходження.
  • Часткові інвалютні оплати при імпорті: нюанси обліку Дорогі друзі, продовжуємо розмову на тему часткових інвалютних оплат. Минулого разу ви дізналися, як в обліку підприємства відображають експортні часткові оплати (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2014, № 74, с. 17). Сьогодні ми з вами вирушаємо в подорож за знаннями про імпортні часткові оплати. У путь!
  • Купуємо бронежилет непрацівнику: «на мушці» податки Працівник звернувся до керівництва свого підприємства із проханням купити бронежилет для його сина, якого призвали на військову службу у зв’язку з мобілізацією. Вартість бронежилета — 3500 грн. Підприємство готове допомогти. Як це оформити й які податкові наслідки спричинить така допомога? На жаль, але в наш нелегкий час у редакційній пошті стали з’являтися й такі запитання, причому з різних регіонів України. Без зволікання відповімо на них.
  • Хвороба підприємця Добре бути найманим працівником: захворів — одержав лікарняні. Добре бути підприємцем: успішно спрацював — одержав солідний прибуток. А що коли підприємець захворів? Чи зможе він, як його найманий працівник, одержати оплату за дні хвороби? Адже фактично в ці дні він не працював… Тож якщо немає найманих працівників, то нічого і не заробив. Поспішаємо заспокоїти. Таке право є й у підприємця. АЛЕ! Є одна важлива і головна умова! Підприємець повинен сплачувати внески до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на добровільних засадах. Про те, як це робити, читайте в «Податки та бухгалтерський облік», 2014, № 76, с. 31. А про умови отримання допомоги хворим підприємцем, її розмір та порядок оподаткуванні ви дізнаєтеся із сьогоднішньої статті.
  • З виплат у розмірі середнього заробітку мобілізованим працівникам справляється ЄСВ Працівники підприємства призвані на військову службу у зв’язку з мобілізацією. На підприємстві їм нараховують виплати в розмірі середнього заробітку. Чи потрібно справляти з таких виплат ЄСВ?
  • Чим запам’ятався вересень
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі