№82

Податки та бухгалтерський облік, жовтень, 2014/№ 82 Інші номери журналу ›
  • Індекс інфляції за вересень 2014 року — 102,9 %
  • Нацбанк змінив вимоги до проведення деяких валютних операцій
  • Оновлено довідники податкових пільг
  • Офіційні курси іноземних валют
  • Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 15 квітня 2013 р. № 347 Постанова Кабінету Міністрів України від 10.09.2014 р. № 437
  • Про розрахунок норми тривалості робочого часу на 2015 рік Лист Міністерства соціальної політики України від 09.09.2014 р. № 10196/0/14-14/13
  • «Бути чи не бути» військовому збору, ПДФО та ЄСВ: не Базою єдиною... Схоже, більш-менш спокійний «старт» кампанії зі справляння військового збору* (далі — ВЗ) збентежив або навіть засмутив податківців. А тому вони вирішили додати своїх «родзинок» у вигляді офіційних роз’яснень**. Ми, звичайно ж, раді просвітницькій роботі. Але біда в тому, що останніми консультаціями податківці істотно плутають карти. Давайте разом схопимо їх за руку!
  • Декларація з ПДВ: ураховуємо позицію податківців Декларації з ПДВ присвячено не одну статтю нашого видання, не один тематичний номер. Жоден вебінар/семінар/день «гарячої лінії» не обходиться без запитань щодо цієї популярної форми звітності. Тому напередодні чергового строку подання декларації з ПДВ пройдемося по деяких звичайних і незвичайних запитаннях, узагальнимо позицію податківців, викладену в їх листах і консультаціях з Бази знань.
  • Квартал — для розставання…, або ТОП-10 запитань на прощання про Реєстр Лічені місяці залишаються до того, як платники ПДВ перестануть вести Реєстр виданих та отриманих податкових накладних (далі — Реєстр). Чесно кажучи, у таке навіть не віриться! Для багатьох він уже став майже рідним. Скільки всього з ним було пережито! Із завидною регулярністю він, як великий модник, невпинно оновлювався: то косметично, то більш масштабно. Але час не стоїть на місці: на зміну йому прийде електронний документообіг. Тому давайте насамкінець ще раз зазначимо важливі моменти ведення Реєстру. Ну і, звичайно ж, зазирнемо в майбутнє, щоб дізнатися, що чекає нас попереду.
  • Торговельна націнка на «значущі» продукти: не переборщити б! У зв’язку з напруженим кліматом у країні постійно зростають ціни на продукти харчування і не тільки. Це вже встигли відчути всі без винятку. Тож хочемо попередити продавців: не забувайте, що «за вами стежать», — державне регулювання цін ніхто не скасовував. Наша мета сьогодні — нагадати вам, шановні продавці, з якими товарами слід бути акуратними при встановленні на них націнки. Як відстежити націнку на ці товари і правильно розрахувати її граничну величину. А також, як відобразити її облік та списання.
  • Як облікувати паливо для сільгосптехніки Зараз нам важко уявити, як ще якихось сто років тому селяни обходилися без сучасної сільськогосподарської техніки. Тоді їх головним помічником у всіх сільгоспроботах був кінь. Перший радянський трактор на гусеничному ходу «Комунар» зійшов з конвеєра Харківського паровозобудівного заводу тільки 1 травня 1924 року. Сьогодні, на радість аграріям, промисловість випускає величезний спектр технічних засобів — від простого мотоблоку до суперкомбайна, укомплектованого бортовим комп’ютером і кондиціонером. Але якщо кінь — тварина травоїдна, то залізний кінь вимагає особливого «корму» — пального. А тут уже витрати зовсім інші . І їх, звичайно, треба правильно облікувати. Як це зробити? Якими нормами витрат ПММ користуватися, якщо загальновстановлених норм на сільгосптехніку немає? Ці запитання, судячи з частих дзвінків і листів у редакцію, хвилюють дуже багато наших читачів. Давайте відповіді на них знайдемо разом.
  • Збільшуємо статутний капітал ТОВ: чи можливий залік? Наше підприємство (ТОВ) збільшує розмір статутного капіталу. Чи може засновник сплатити свою частку внеску не «живими» грошима, а шляхом заліку заборгованості підприємства перед ним?
  • Відрядження в зону АТО: чи може працівник відмовитися? Нашому підприємству потрібно було направити працівника у відрядження в Донецьку область — до населеного пункту в зоні проведення АТО. Підкажіть, чи може він відмовитися від такого відрядження?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі