Теми статей
Обрати теми

Чим запам’ятався січень

Додаток Д7: знати про це потрібно всім

Спочатку ми було подумали — ця стаття втратила свою злободенність одразу ж після подання грудневої ПДВ-звітності. А потім подумали ще трішки... ☺ і вирішили — та ні!

Адже додаток Д7 подається ще і з декларацією за січень — якщо у вас минулого року були як оподатковувані, так і неоподатковувані операції. Згодні, останніх могло у вас і не бути. Але тоді не виключено, що вони з’являться в будь-якому з місяців поточного року. Та хоча б у тому самому січні. Ну або пізніше. І тоді знову подавай Д7.

Але як його заповнити? Що де показувати, як що розраховувати і для чого отримані величини будуть потрібні?

Ось тут вам і стане в нагоді ця стаття.

Л. Солошенко,
 «Податки та бухгалтерський облік»,
 2015, № 1 — 2, с. 19

Звітність ФОП-загальносистемника

Так, ви маєте рацію — поїзд пішов...

9 лютого було останнім днем, коли цю декларацію підприємець-загальносистемник міг подати з дотриманням строку. І ми раді, якщо все саме так і сталося.

Але якщо ви випадково забули про це, знайдіть швиденько цей тематичний номер і прочитайте його від «а» до «я». Стане він вам у нагоді й у тому випадку, якщо свою декларацію ви заповнили навмання ☺ і тому не впевнені в її правильності.

Загалом, є сенс освіжити в пам’яті всі нюанси річного декларування ФОП на загальній системі. Усі статті цього номера — для вас, дорогі друзі.

«Податки та бухгалтерський облік»,
 2015, № 3

ПДВ-2015, або Що змінив Закон № 71

Податки приходять і йдуть у небуття, а ПДВ залишається... На нашу з вами голову... Тому будь-які зміни правил його сплати — завжди в центрі уваги. А ті, що принесла податкова реформа, — тим більше.

І неважливо, що минулий місяць ознаменувався «нормативкою» та листами ДФСУ, які проливають світло на загадки, загадані законодавцем. Завжди є сенс припасти до витоків і заново пригадати, а як же все це починалося.

Ця стаття задає загальний напрям пошуку відповіді на запитання, яким став ПДВ у 2015 році. Почніть з неї — і вам стануть зрозумілі подальші наші публікації на цю тему.

Л. Солошенко, А. Бобро,
 «Податки та бухгалтерський облік»,
 2015, № 4, с. 5

ЄСВ: шукаємо «покращення»

Пам’ятаєте, скільки наприкінці минулого року було розмов про виведення зарплати «з тіні» і про зниження податкового навантаження на фонд оплати праці?

І ось депутати запустили відповідний механізм. Наскільки він ефективний і життєздатний? Чи реально ним скористатися, щоб знизити розмір ЄСВ до рівня 16,4 %? Чи гладко було тільки на папері? У цій статті ви знайдете відповіді на ваші запитання і дізнаєтеся, варта шкурка вичинки чи ні.

Л. Ушакова,
 «Податки та бухгалтерський облік»,
 2015, № 4, с. 10

Звітність ФОП-єдиноподатника

Цей тематичний номер призначено для іншої категорії підприємців — для спрощенців.

Відомо, що спрощена система оподаткування користується у фізосіб-підприємців особливою пошаною. Вона дозволяє їм обрати для себе максимально вигідні умови роботи в одній з єдиноподатних груп. Але робота роботою, а звітність все одно подавати. Як заповнити декларацію єдиноподатника, як виправити помилки в ній, а також як вести Книги обліку доходів (і витрат) — ось головні теми цього номера. А є ще відповіді на ваші запитання. Читайте та вдосконалюйте свої практичні навички!

«Податки та бухгалтерський облік»,
 2015, № 5

Податкова реформа: головні віхи

Так вийшло, що з цього пересічного, здавалося б, номера ми не змогли обрати окремої статті, що заслуговувала б на вашу увагу. Бо вони всі її гідні. І всі пов’язані однією темою — податковою реформою.

Це й повне перезавантаження податковоприбуткового обліку з його одвічними питаннями сплати авансових внесків, і реформована під корінь спрощена система оподаткування, і новий об’єкт обкладення військовим збором, і проблема з відображенням податкового кредиту з ПДВ «місяць у місяць», що вигулькнула казна-звідки. І багато чого ще важливого та цікавого.

«Податки та бухгалтерський облік»,
 2015, № 6

Кадрова документація

Вважаємо, ви не станете сперечатися, що без реформ нам не обійтися. Тоді ви погодитеся і з тим, що за будь-якої реформи має бути щось, що залишається постійним. Інакше замість реформи отримаємо анархію. Таке «щось» — кадрове діловодство.

Йому ми і присвятили перший у новому році спецвипуск. Він допоможе вам розібратися, які документи потрібно скласти при прийманні персоналу на роботу та його звільненні, переведенні та переміщенні працівників, наданні відпусток, залученні до роботи у вихідні та святкові дні і в багатьох інших ситуаціях.

«Податки та бухгалтерський облік»,
 2015, № 7

Податок на прибуток — 2014

Починаючи «податковореформенний» заплив, добре б спочатку розібратися з тим, що залишається на березі. І серед іншого — зі звітністю за 2014 рік. Найбільш відповідальна та важлива — звітність з податку на прибуток.

Проте більшість із вас пропрацювала весь минулий рік у ранзі річного платника. А отже, поквартально декларацію ви не подавали і могли розгубити потрібні для цього знання, уміння та навички.

Якщо так — до ваших послуг два тематичні номери. Так-так, вам не вчулося — цілих два. Бо в один неможливо втиснути всі рецепти зі складання прибуткової декларації з її численними додатками. Зате тепер у вас напохваті — повна енциклопедія звітної справи!

«Податки та бухгалтерський облік», 2015,
 № 8
і 9

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі