№9

Податки та бухгалтерський облік, січень, 2015/№ 9 Інші номери журналу ›
  • Як платити забезпечення від Фонду за новим страховим законодавством? Фонд соцстраху з тимчасової втрати працездатності у листі від 17.01.2015 р. № 2.4-17-92 розтлумачив таке:
  • Відображення у ф. № 1ДФ сум ВЗ та ПДФО з неперсоніфікованих доходів ДФСУ у листі від 21.01.2015 р. № 1665/7/9999-17-02-01-17 роз’яснює, що у формі № 1ДФ неперсоніфіковані доходи (проценти, виграші, призи у лотерею) відображаються загальною сумою. Також загальною сумою відображається ПДФО, утриманий з них.
  • Податківці розповіли, як заповнити ПН на постачання послуг Фахівці ДФСУ у Базі знань (категорія 101.19), зазначають, що при постачанні послуг у разі, якщо послуга не має одиниці обліку, у графі 5.1 податкової накладної (далі — ПН) зазначається «послуга», а графа 5.2 не заповнюється.
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
  • Заповнюємо додатки до декларації з податку на прибуток. Додаток ІД - інші доходи Сьогодні ми продовжуємо бесіду про «прибуткову» декларцію за 2014 рік, з основною частиною якої ви вже ознайомились в попередньому номері («Податки та бухгалтерський облік», 2015, № 8). Тепер дійшла черга і до її додатків. Ми приділили увагу тим з них, що заповнюються більшістю платників податків. А ось самостійне виправлення помилок не чіпатимемо (про нього ми з подробицями писали не так давно в «Податки та бухгалтерський облік», 2014, № 47 , с. 20). Отже, приступимо до заповенння додатків.
  • Додаток СБ — суми врегулювання сумнівної та безнадійної заборгованості З назви додатка СБ зрозуміло, що в ньому платники наводять дані про коригування доходів і витрат у зв’язку з урегулюванням сумнівної та безнадійної заборгованості.
  • Додаток ЦП - цінні папери Включає чотири таблиці: Таблиця 1 — призначена для обліку тих ЦП, які перебувають в обігу на фондовій біржі (тобто по-простому «біржових» ЦП).
  • Додаток ТЦ — трансфертне ціноутворення Із назви додатка зрозуміло, що він пов’язаний із трансфертним ціноутворенням. Про те, як заповнювати цей додаток, ми вже повідомляли вам у «Податки та бухгалтерський облік», 2014, № 9, с. 36.
  • Додаток ІВ - інші витрати Додаток ІВ — це один з найбільш «консервативних» додатків декларації з податку на прибуток. Із самого початку дії «кодексного» періоду в обліку податку на прибуток цей додаток зазнав чи не найменшу кількість змін. Утім, зміни все-таки є.
  • Додаток АМ - амортизація Основне призначення додатка АМ — це надання інформації про суми нарахованої амортизації (таблиця 1 додатка АМ).
  • Додаток ТП — розрахунок податку на прибуток, отриманий від діяльності, що підлягає патентуванню Додаток ТП, як ми вже зазначали, призначений для заповнення показників рядків 08 і 12 декларації.
  • Додаток ПЗ — прибуток, звільнений від оподаткування Цей додаток заповнюється і подається тільки платниками, які здійснювали у 2014 році види діяльності, звільнені від обкладення податком на прибуток (на підставі норм розд. ІІІ, а також — підрозділу 4 розд. XX ПКУ)*. Норми п. 152.11 ПКУ вимагали від пільговиків ведення окремого обліку прибутку, звільненого від оподаткування. Для цих цілей платник повинен був окремо обліковувати доходи та витрати (уключаючи амортизацію) за пільгованими видами діяльності.
  • Додаток ЗП — зменшення нарахованої суми податку Цей додаток — для розшифровки показника рядка 13 декларації, складається він з двох таблиць: — таблиця 1 «Зменшення нарахованої суми податку», — таблиця 2 «Розрахунок податку, що сплачується за місцезнаходженням відокремленого підрозділу». Відповідно — у першій розшифровуються суми, на які може бути зменшено нарахований податок, у другій — для тих, хто сплачує податок консолідовано (п. 152.4 ПКУ) — розраховується податок, що сплачується за місцезнаходженням відокремлених підрозділів. (На заповненні таблиці 2 ми не зупиняємося — детально про консолідовану сплату див. в наших найближчих номерах.)
  • Додаток ПН - податкові зобов’язання нерезидента Додаток ПН до рядка 17 декларації з податку на прибуток призначено для того, щоб розкрити інформацію про податок, який платник утримує та сплачує до бюджету при виплаті нерезиденту або уповноваженій ним особі (крім постійного представництва нерезидента на території України) доходу з джерелом його походження з України відповідно до ст. 160 ПКУ. Такий податок ще називають податком на репатріацію. Його ставка в загальному випадку — 15 %.
  • Додаток АВ - авансовий внесок Цей додаток призначено для того, аби розраховувати і відображати суми «дивідендного» авансового внеску, сплаченого у звітному періоді. Додаток повинні подавати будь-які емітенти-резиденти, які: (1) виплачують дивіденди (у грошовій чи негрошовій формі) та/або (2) зобов’язані відповідно до п. 153.3 ПКУ сплачувати авансовий внесок (перед виплатою дивідендів або в момент такої виплати).
  • Додаток ВС — витрати на страхування Цей додаток з’явився у декларації з податку на прибуток лише у 2013 році. На щастя, він має суто інформаційне призначення. Тобто його показники безпосередньо не переносяться до декларації та/або інших додатків.
  • Календар бухгалтера на лютий 2015 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі