№5

Податки та бухгалтерський облік, січень, 2015/№ 5 Інші номери журналу ›
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
  • Складаємо декларацію платника ЄП — юрособи за 2014 рік гладесенько-рівнесенько Єдиний податок у наший країні настільки популярний серед підприємців, що кількість його платників уже давно перевищила мільйон. І це далеко не межа. З кожним роком прихильників спрощеної системи оподаткування стає все більше. Чи варто дивуватися? Адже тут цілий набір приємностей! Поперше, сам єдиний податок, який замінює собою безліч інших податків і зборів. По-друге, простіший порядок обліку доходів і витрат. А по-третє, спрощена звітність у вигляді коротенької декларації платника єдиного податку. Ось про те, як скласти цю саму декларацію акуратно та у строк, ми з вами, дорогі друзі, просто зараз і поговоримо. Але відразу попередимо, що у цьому номері ми не торкаємося змін, якими законодавець «обдарував» платників податків з 1 січня 2015 року, бо ЄП-декларацію за 2014 рік спрощенці заповнюють та подають за старими правилами.
  • Як заповнити декларацію єдиноподатника- підприємця за 2014 рік Спрощена система оподаткування серед фізосіб-підприємців особливо шанується. Вона дозволяє їм обрати для себе максимально вигідні умови роботи в одній з єдиноподатних груп. Але, незважаючи на такий широкий вибір, для всіх груп фізосіб-спрощенців форма декларації платника єдиного податку наразі одна. Про те, як правильно заповнити цю форму звітності за 2014 рік, і йтиметься в запропонованій статті.
  • Книги обліку доходів (і витрат) для єдиноподатників: правила, приклади, відповіді на запитання Основний первинний документ єдиноподатника — це його Книга обліку доходів (і витрат). У цьому документі ведеться облік готівкових і безготівкових надходжень, інших доходів, а на підставі цих даних потім заповнюється єдиноподатна звітність. З 01.01.2015 р. змінилися окремі правила роботи для спрощенців, але сам обов’язок вести Книгу не скасовано. Чи змінять форму Книги і наскільки швидко це станеться, нам поки не відомо. Але очевидно, що до цього моменту єдиноподатники використовуватимуть форму, що діє зараз. Про те, як вести, що в якій графі записувати, як виправляти помилки та про інші правила ведення Книги поговоримо далі.
  • Помилки в декларації єдиноподатника- юрособи: виправляємо разом Про те, як єдиноподатнику-юрособі заповнити звітну декларацію, ви вже дізналися з попередньої статті цього номера. А тут ми звернемо увагу на те, як можна виправити допущені в ній помилки. Добре, що чинне законодавство це дозволяє. Про існуючі способи самовиправлення, підкріплені конкретними прикладами, особливості застосування штрафів та пені, а також про інші «помилкові» моменти ми й поговоримо. І хоча єдиний податок істотно коригується з 01.01.2015 р., нової декларації поки що немає (і невідомо, коли вона взагалі з’явиться). А це означає, що найближчим часом і для виправлення помилок ми використовуватимемо звичну форму, затверджену наказом № 1688.
  • Виправляємо помилки в декларації підприємця-єдиноподатника Як бути, якщо підприємець неправильно вніс дані до декларації платника єдиного податку* або неправильно розрахував суму податку? Спокійно, тільки спокійно... У нього є законний шанс все виправити. Про те, як це зробити, правильно заповнивши форму декларації, ви дізнаєтеся з цієї статті.
  • Звіт з ЄСВ «за себе» підприємця на єдиному податку Новий рік несе з собою не тільки подарунки під ялинку, щедрівки, колядки і посівалки, а й, на жаль, купу звітів, які необхідно подати контролюючим органам. Один з них — звіт з ЄСВ «за себе» підприємця-єдиноподатника. Але сумувати не варто! З нашими рекомендаціями і калькулятором (ну куди ж справжньому підприємцю без нього?!) ви легко заповните і подасте звіт з ЄСВ «за себе».
  • Єдиноподатник «змінює професію» Підприємець-єдиноподатник працює у групі 2. Із січня по квітень 2014 року займався роздрібною торгівлею одягом у спеціалізованих магазинах — код 47.71 за КВЕД:2010. З травня 2014 року перестав здійснювати цей вид діяльності та відкрив перукарню, послуги якої належать до коду 96.02 КВЕД:2010. Чи повинен єдиноподатник у рядку 6 розділу I річної декларації наводити всі види діяльності, які здійснював протягом 2014 року, чи тільки той, яким займався наприкінці звітного періоду?
  • Як єдиноподатнику заповнити декларацію при міграції з групи у групу Підприємець увесь рік вів діяльність на спрощеній системі, але в I — III кварталах він був у групі 2, а з IV кварталу перейшов до групи 3 (ставка 5 %). Як у цьому випадку йому правильно заповнити річну декларацію єдиноподатника?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі