№45

Податки та бухгалтерський облік, червень, 2015/№ 45 Інші номери журналу ›
  • Продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації, стане менше Мінекономрозвитку наказом від 06.05.2015 р. № 451 вилучило з Переліку продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні, затвердженого наказом Держкомітету з питань технічного регулювання та споживчої політики від 01.02.2005 р. № 28, низку розділів.
  • Звільнення за угодою сторін: заява про звільнення не обов’язкова Мінсоцполітики в листі від 04.04.2014 р. № 60/06/186-14 роз’яснює, як документально оформити звільнення працівника за угодою сторін (п. 1 ст. 36 Кодексу законів про працю; далі — КЗпП).
  • «Пожежна» декларація відповідності: є зміни Кабмін постановою від 20.05.2015 р. № 311 уніс зміни до Порядку подання та реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
  • Звіт з ЄСВ — новий друг майже як старий… у загальних моментах «Я могу тебя очень ждать, Долго-долго и верно-верно, И ночами могу не спать Год, и два, и всю жизнь, наверно!..» Таке враження, що ці рядки Е. Асадов присвятив… бухгалтерам і новому Звіту з ЄСВ. Адже ми й чекали, і ночами не спали! Але, зізнаємося, за п’ять місяців добряче набридло втискувати нові правила у стару звітність. І ось на порозі він — новоспечений мінфінівський красень. Чи не розчарує нас зустріч? Зараз з’ясуємо.
  • Таблиця 1 Звіту за формою № Д4 Таблицю 1 форми № Д4 «Нарахування єдиного внеску» формують і подають усі страхувальники, які використовують працю найманих працівників та/або фізичних осіб за ЦПД на виконання робіт (надання послуг). Причому ця таблиця «перекочувала» у мінфінівський Порядок № 435 з купою змін. Розібратися з порядком її заповнення — мета цієї статті.
  • Повідомляємо про початок і закінчення — заповнюємо таблицю 5 Нова Таблиця 5 Звіту за формою № Д4 практично близнючка своєї попередниці. Єдина відмінність — у колонок 8 і 9 змінилося найменування. На що це вплинуло? Давайте розбиратися.
  • Таблиця 6: повна персоніфікація Уже традиційно перезатвердження Звіту за формою № Д4 супроводжується збільшенням кількості граф у таблиці 6. Про заповнення оновленої таблиці 6 звіту за формою № Д4 читайте в цій статті.
  • Таблиця 7 Звіту за формою № Д4 — для працівників зі спецстажем Таблиця 7 — одна з чотирьох таблиць, які зобов’язані подавати роботодавці. При цьому заповнюють і подають її тільки в окремих випадках. У яких? Зараз розберемося і з цим.
  • Звіт за формою № Д7: заповнюємо про всяк нещасний випадок На виробництві стався нещасний випадок або у працівника виявлено хронічне професійне захворювання? У метушні, яка зазвичай супроводжує такі обставини, не забудьте про Звіт за формою № Д7. Подробиці щодо заповнення такого Звіту читайте в цій статті.
  • Практичні ситуації (ч. 1) Як-то кажуть: година роботи навчить більше, ніж день пояснень. Теорію ви вже детально вивчили. Тепер наочні приклади допоможуть закріпити отримані знання. І все: до подання звітності з ЄСВ ви підготовлені повністю! Отже, розберемо, як же «працює» на практиці новий Звіт з ЄСВ.
  • Практичні ситуації (ч. 2)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі