№30

Податки та бухгалтерський облік, квітень, 2016/№ 30 Інші номери журналу ›
  • «Все тече, а я гадав, що ти лише вода...»*: про спецводоренту Вода — це дійсно особливий ресурс. Не дарма вона завжди уособлювала собою життя, яке Творець дає усьому живому! Годі навіть перераховувати ті функції, які вода виконує! Тому не дивно, що використання води у господарській діяльності є платним. Таке використання називається спеціальним і за нього справляється особлива рента! Чим є ця рента, хто її сплачує і коли? На всі ці запитання відповідаємо просто зараз!
  • Орендодавець і орендатор: «бермудський двокутник» для спецводоренти У попередній статті ми розглядали загальні принципи оподаткування спецводорентою. У цій статті приділимо особливу увагу тій ситуації, коли має місце спецводокористування у «спайці» з орендними відносинами. Які особливості оподаткування будуть у цьому випадку? Давайте розберемося!
  • «Водна» рента — як правильно заповнити декларацію? Будь-які міркування щодо сутності та правил оподаткування спецводорентою не матимуть сенсу, якщо ми оминемо увагою правила, за якими складається і подається звітність. Особливо враховуючи те, що форма декларації в нас майже зовсім нова. Тож давайте розбиратися разом!
  • Екологічний податок: ударимо рублем по шкідниках природи! «Природа не храм, а мастерская, и человек в ней работник» І. С. Тургенєв Багато води сплило відтоді, як це було сказано... А скільки в цю воду скинуто промислових стоків, нікому й не відомо! А скільки родючої землі пішло під сміттєзвалища — не злічити! А чим ми дихаємо сьогодні, краще і не замислюватися... На жаль, результат господарської діяльності людини не завжди і не у всьому йде на користь природному довкіллю. Швидше навпаки — з кожним роком відбувається погіршення якості таких природних ресурсів, як земля, вода, надра, атмосферне повітря. Ідея стягування екологічного податку полягає якраз у тому, аби економічними методами мінімізувати ту шкоду, що людина завдає природі. Це, звичайно, в ідеалі. А яким чином насправді пішла практика справляння екоподатку, розглянемо в цій статті.
  • Звітність з екологічного податку Цунамі тотального оновлення звітних форм, що прокотилося останнім часом податковим полем, звісно, не могло оминути й «екоподаткову» декларацію. Добре хоч, правила її подання поки що залишилися без змін — ані законодавці, ані фіскали, на щастя, ще сюди не добралися. Тому давайте спочатку швиденько пригадаємо, коли, кому і в якому обсязі ви повинні подавати звітність з екологічного податку, потім вивчимо правила її заповнення рядок за рядком, після чого повторимо, як виправити самостійно виявлені помилки попередніх звітних періодів і, нарешті, закріпимо вивчене на прикладах.
  • Облік екоподатку та рентної плати за використання води Як слід відображати в бухобліку суми нарахованого та сплаченого екоподатку та рентної плати за використання води? Чи будуть якісь особливості в податковому обліку?
  • Вода використовується в готелях: чи є спецводорента? Чи обкладається спецводорентою вода, яку використовують суб’єкти господарювання, що надають своїм клієнтам послуги з тимчасового розміщення в готелях?
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
  • ПриватБанк запустив Папка24 — сервіс для українського бізнесу з обміну документами в електронному вигляді
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі