№20

Податки та бухгалтерський облік, березень, 2016/№ 20 Інші номери журналу ›
  • Заповнюємо податкову накладну Не пропустіть! З 1 квітня 2016 року змінюється форма податкової накладної (ПН). Тому сьогодні приділимо найпильнішу увагу цьому документу. Поглянемо, в якому образі з’явилася перед нами ця «модниця» цього разу. Ну а почнемо із заповнення реквізитів ПН.
  • Заповнюємо «новенький» розрахунок коригування З 1 квітня 2016 року коригувати податкові накладні, причому як старі, так і нові, доведеться вже в оновленому Розрахунку коригування кількісних і вартісних показників, затвердженому наказом № 1307. Підготуємося до цієї події заздалегідь і розберемося з новинками в порядку та формі його складання.
  • Підсумкова податкова накладна За загальним правилом податкова накладна має бути складена на кожну операцію постачання. Але бувають випадки, коли підприємство має право згрупувати здійснені протягом дня операції і виписати на них одну загальну податкову накладну (так звану підсумкову податкову накладну). Давайте пригадаємо, коли може бути складена така податкова накладна, а також розберемося у правилах заповнення її нової форми.
  • Зведена податкова накладна (п. 201.4 ПКУ) Ще одним різновидом податкової накладної (далі — ПН) є зведена ПН. На відміну від підсумкової, яка складається щодня, зведену ПН можна скласти один раз на місяць (не пізніше останнього його дня). У яких випадках платник податку може скористатися правом скласти зведену ПН? Які особливості її заповнення? Розбираємося.
  • Податкова накладна за пп. 198.5, 199.1 ПКУ З липня минулого року ми не раз зупинялися на питаннях, що стосуються нового механізму відображення податкового кредиту та нарахування «компенсуючих» податкових зобов’язань (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2015, № 63, с. 25; № 66, с. 19; № 82, с. 6; 2016, № 4). Але не згадати про податкову накладну (далі — ПН), що виписується на такі «компенсуючі» зобов’язання згідно з пп. 198.5, 199.1 ПКУ, у межах цього тематичного номера було б неправильно. А тому давайте ще раз пригадаємо, в яких випадках складається така «компенсуюча» ПН, як правильно визначити її дату і суму. Ну і звичайно ж, зазирнемо до порядку заповнення її нової форми.
  • ПН на мінбазу Героїня цієї статті — податкова накладна (ПН), виписана на суму перевищення ціни придбання/звичайної ціни/балансової вартості над вартістю реалізації товарів/послуг/необоротних активів. Розглянемо порядок її заповнення в умовах дії Порядку № 1307.
  • Реєстрація ПН/РК Складені ПН/РК потрібно реєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі — ЄРПН). Про те, хто і в які строки здійснює реєстрацію, що буде, якщо ПН/РК зареєструвати несвоєчасно/взагалі не зареєструвати, зараз поговоримо.
  • Помилки в ПН Тепер поговоримо про те, як бути, якщо в ПН допущена помилка. Чи всі ПН-помилки такі небезпечні, чи на деяких з них можна закрити очі? Давайте з’ясовувати.
  • Несвоєчасний мінусуючий РК: наслідки для покупця Про несправедливість у народі часто кажуть: «без вини винуватий» або «доводь потім, що ти не верблюд». Бухгалтер як ніхто інший знає ціну таких приказок. А якщо йдеться про ПН (або РК), то справедливість тут часто стоїть осторонь. Про одну з таких несправедливостей зараз і поговоримо.
  • Міні-шпаргалка для ПН з типами причини (з 01.04.2016 р.)
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі