№24

Податки та бухгалтерський облік, березень, 2016/№ 24 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Єдиний податок. 1. Хто може бути єдиноподатником (ч. 1) Наприкінці минулого року всі єдиноподатники з хвилюванням чекали на грандіозні зміни до Податкового кодексу. Приємною для багатьох подією стало перенесення податкової революції на пізніший строк. Проте деяких коректив правила роботи на єдиному податку все ж зазнали. Про те, як наразі виглядає спрощена система оподаткування, ми сьогодні й поговоримо. Хто може стати єдиноподатником, як обрати найбільш підходящу для вашої діяльності групу, які ставки єдиного податку застосовувати, які податки та збори можна не сплачувати, ви дізнаєтеся з цього спецвипуску. Крім того, ми розглянемо, які надходження єдиноподатники включають до своїх доходів, як ведуть їх облік, складають і подають звітність. Також розберемося, які наслідки чекають за порушення умов перебування на єдиному податку. Спецвипуск для вас підготували редактор Наталія Вороная, податкові експерти Анатолій Бобро, Максим Нестеренко, Наталія Чернишова.
  • Єдиний податок. 1. Хто може бути єдиноподатником (ч. 2)
  • Єдиний податок. 2. Інші податки та збори: що сплачуємо? Єдиний податок — не єдиний платіж, який спрощенці повинні сплачувати до бюджету. Так, ПКУ встановлено вичерпний перелік податків і зборів, від сплати яких у загальному випадку звільнено єдиноподатників усіх груп. Усі інші платежі спрощенці сплачують на загальних підставах. Детальніше про це — далі.
  • Єдиний податок. 3. Єдиний податок для груп 1 — 3 (ч. 1) У цьому розділі спецвипуску ми детально розглянемо порядок роботи на спрощеній системі оподаткування для єдиноподатників груп 1 — 3. Зокрема, ви дізнаєтеся про ставки податку для кожної з трьох груп, про порядок його сплати, про надходження, які включаються до доходу єдиноподатника. Крім того, ви зможете побачити детальний аналіз заповнення граф книг обліку для підприємців, а також ми попередимо вас про наслідки порушення правил роботи на єдиному податку.
  • Єдиний податок. 3. Єдиний податок для груп 1 — 3 (ч. 2)
  • Єдиний податок. 3. Єдиний податок для груп 1 — 3 (ч. 3)
  • Єдиний податок. 4. Звітність єдиноподатників груп 1 — 3 У попередньому розділі цього спецвипуску ви вже могли ознайомитися з правилами та особливостями обліку в єдиноподатників перших трьох груп. Але замало вести облік. Необхідно правильно скласти звітність з єдиного податку та своєчасно подати її до відповідного органу ДФСУ. Про те, як спрощенці груп 1 — 3 повинні її складати та подавати, ми й говоритимемо прямо зараз.
  • Єдиний податок. 5. Єдиний податок для групи 4 Хто може стати єдиноподатником групи 4 і яким критеріям такі суб’єкти господарювання повинні відповідати, ви могли дізнатися з підрозділу 1.3 на с. 14. У цьому розділі розглянемо, як платники сільгоспЄП нараховують і сплачують єдиний податок. Крім того, зупинимося на особливостях подання ними звітності з цього податку.
  • Перелік використаних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі