№63

Податки та бухгалтерський облік, серпень, 2017/№ 63 Інші номери журналу ›
  • Повернення в роздробі — через РК до підсумкової ПН! За матеріалами категорії 101.15 Бази знань*
  • «Безповоротно-безоплатні» та «штрафні» коригування: коли проводити? За матеріалами категорії 102.13 Бази знань*
  • Порядок ПДВ-адміністрування: наслідки «апґрейду» Як мовиться, «не пройшло і півроку»… І ось нарешті Порядок № 569* підігнали під ПДВ-зміни, які діють ще з 1 січня 2017 року завдяки Закону від 21.12.2016 р. № 1797-VIII. Огляд СЕА-цікавинок перед вами.
  • Компенсація комуналки при оренді: як заповнювати податкові накладні? Із-за суцільного кодування товарів і послуг у податкових накладних (ПН) виникло запитання: як бути з компенсацією комунальних витрат при оренді? Яким «товарним» або «послуговим» кодом її кодувати в ПН? Сумнівів додавали і нечіткі поради контролерів. Але нарешті податківці стали схилятися на користь «орендно-послугового» кодування.
  • Єдине вікно для подання звітності: широкий спектр можливостей Продовжуємо розповідь про безкоштовні сервіси, які можуть стати непоганою альтернативою в роботі бухгалтера у кризових ситуаціях. Нагадаємо: героєм попередньої статті на цю тему став Електронний кабінет платника («Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 61, с. 27). Цього разу ми розкриємо секрети Єдиного вікна, яке порівняно з Електронним кабінетом має одну головну перевагу — це вже не онлайн-сервіс, а справжнє програмне забезпечення, тобто воно може працювати незалежно від Інтернету. Але це ще не все. Порівняно з ЕКП, воно надає значно більше можливостей. Давайте розглянемо, які саме.
  • Продаємо автомобіль, внесений у статутний капітал На «гарячу лінію» надійшло таке запитання: «Засновник ТОВ — фізична особа вносить у статутний капітал майно у вигляді вантажного автомобіля вартістю 240 тис. грн. Підприємство провело роботи з поліпшення (модернізації, переобладнання тощо) вантажівки. Надалі товариство продає його за 450 тис. грн. (у тому числі ПДВ). Балансова (залишкова) вартість автомобіля (з урахуванням робіт з його поліпшення) на момент продажу складає 380 тис. грн. Яким чином визначити бухгалтерський фінансовий результат від продажу такого автомобіля і провести його коригування на податкові різниці»?
  • Підприємство без каси Готівка сьогодні не в тренді. Особливо у жителя мегаполісу: кругом банкомати, POS-термінали і ПТКСи… Але вже і багато підприємств замислюються про повну відмову від використання в господарському обігу готівки у вигляді купюр і монет. Тільки безготівка! Чи можна у такому разі обійтися без каси і касової книги? Подумаємо про це разом.
  • Ломбард: реалізація заставного майна та ф. № 1ДФ У травні 2017 року ломбард надав громадянину під заставу майна (телефон) кредит у сумі 1800 грн., який він не повернув у встановлений договором термін до 9 червня. У зв’язку з цим ломбард реалізував заставлене майно 23 червня. З урахуванням усіх витрат ломбарду виручена грошова сума перевищила розмір виданого кредиту під заставу майна на 500 грн. Чи виникає об’єкт обкладення податком на доходи фізичних осіб та військовим збором у разі реалізації заставного майна ломбардом? Якщо так, то як такий дохід треба відобразити у ф. № 1 ДФ?
  • Бухгалтерський тест за липень Для бухгалтера головне — упевненість. Ясна річ, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — немає проблем. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте строго між нами перевіримо, як добре «зайшли» теми липневих номерів.
  • Блокування «зменшуючого» РК знімає продавець
  • Кібератака. Амністія від штрафів. Нова думка ДФСУ ДФСУ листом від 26.07.2017 р. № 19796/7/99-99-12-02-01-17 відкликала свій лист від 20.07.2017 р. № 19075/7/99-99-12-02-01-17 щодо незастосування штрафних санкцій через кібератаку (докладний коментар до нього див. у «Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 61, с. 4).
  • Новий закон про Конституційний Суд
  • Облік тепла та води: виключно за лічильником! 2 серпня набрав чинності Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» від 22.06.2017 р. № 2119-VIII, який передбачає обов’язкове обладнання всіх будівель, які приєднані до зовнішніх теплових мереж, зовнішніх мереж гарячого водопостачання, зовнішніх водопровідних мереж, будинковими вузлами обліку (лічильниками) теплової енергіїі та води.
  • Доходи/витрати «фізиків» — у новій книзі обліку Мінфін наказом від 23.06.2017 р. № 591 затвердив нові: — форму Книги обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу; — Порядок ведення обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі