Теми статей
Обрати теми

Чим запам’ятався липень

Момент істини

Традиційний номер, присвячений аналізу судової практики. З найцікавіших судових рішень можна відзначити спір щодо допущених платником податків технічних помилок в обов’язкових реквізитах декларації (суд вирішив, що вона все одно не втрачає свій статус), направлення безпідставних запитів контролюючими органами (суд вважає, що платник податків може не надавати відповідь), недостатню, на думку фіскалів, деталізацію операції в первинних документах (суд вказав, що міра деталізації законодавством не встановлена) і цілу низку інших рішень.

Особливо варто відзначити спір щодо сплати роздрібного акцизу при продажу палива за паливними картами, скретч-картками і несподіваний висновок суду щодо застосування РРО.

«Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 54

Заповнюємо піврічну декларацію з податку на прибуток

Як відомо, наказом Мінфіну від 28.04.2017 р. № 467 оновлена форма декларації з податку на прибуток. Попри те, що за правилами ПКУ застосовувати її потрібно б з 3 кварталу 2017 року, податківці вирішили по-іншому — подаємо за півріччя. Що змінилося в декларації? Як це вплинуло на заповнення додатків до неї?

На ці запитання ми відповіли в статті. Крім того, не залишилися без уваги і загальні питання: хто повинен подавати декларацію, як визначається критерій «20 млн», що треба подавати разом з декларацією...

Л. Солошенко, «Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 55, с. 7

Трудові гарантії жінкам

Музами цього тематичного номера стали ви, наші шановані читачки. З нього ви дізнаєтеся про трудові пільги і гарантії, установлені для працюючих жінок чинним законодавством. Також у цьому тематичному номері розглянуті питання надання відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного (шестирічного — за медичним висновком) віку і соціальної додаткової відпустки працівника, що має дітей.

«Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 56

Безкоштовні передачі: під «прицілом» коригувань

Безкоштовна передача товарів, як і надання безповоротної фіндопомоги (а оподаткування цієї операції розглянуте на с. 6 цього ж номера), спричиняє появу різниць з податку на прибуток. Але ця різниця виникає не завжди, тут усе залежить від статусу одержувача. Якщо ним є неплатник податку на прибуток (окрім фізичних осіб) або «нульовик», то різниць не уникнути. Єдине послаблення — передача (перерахування) неприбутковим організаціям, унесеним до Реєстру.

Начебто усе просто, але, як відомо, «біс ховається в деталях». Так і тут. Ці операції приховують безліч неочевидних тонкощів, починаючи з визначення терміна «безкоштовно надані товари, роботи, послуги» і закінчуючи тим, хто ж розуміється під фізичними особами в цій нормі.

Т. Войтенко, «Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 57, с. 12

Винагорода за ЦПД у Звіті з ЄСВ

Сьогодні багато підприємств активно працюють з фізичними особами на підставі цивільно-правових договорів. З оподаткуванням винагороди, що виплачується за такими договорами, зазвичай запитань не виникає. Та і з відображенням її у формі № 1ДФ усе зрозуміло. А ось зі Звітом з ЄСВ не усе так просто. Розкласти усе по поличках і знайти відповіді на наболілі питання щодо відображення у Звіті з ЄСВ винагороди за ЦПД вам допоможе ця стаття.

Т. Дзера, С. Кепіна, «Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 57, с. 21

Довідник Бухгалтера

Яку кількість інформації необхідно тримати в пам’яті бухгалтерові: розміри мінімальної зарплати, прожиткового мінімуму і податкової соціальної пільги, ставки ПДФО, ЄСВ, податку на репатріацію, застосовувані для різних видів доходів, і багато іншого. У цьому спецвипуску зібрані найнеобхідніші для вашої роботи показники.

Зокрема, тут ви знайдете розміри облікової ставки НБУ, індекси інфляції, коефіцієнти індексації заробітної плати, інформацію про суми добових, мінімальний і максимальний розміри лікарняних та декретних тощо.

«Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 58

Заблокували податкову накладну: подаємо «розблокувальні» документи

Безумовним хітом літнього сезону є блокування податкових накладних. Якщо вам призупинили реєстрацію ПН, ви повинні подати письмові пояснення і копії документів, що підтверджують операцію. Начебто усе просто. Та ба. Практична сторона питання приховує в собі безліч тонкощів. У цій статті розглянемо, як заповнити Повідомлення, як прикріпити до нього копії документів, як відправити їх податківцям через Електронний кабінет.

Д. Кравченко, «Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 59, с. 5

Податковий кредит у подробицях

Останні зміни в ПКУ повинні були полегшити можливість збільшення податкового кредиту: тепер є залізне правило — є зареєстрована ПН, отже, має бути і ПК. Але чи так буде насправді? Є сумніви...

При цьому, як і раніше, треба розуміти, за якою датою слід збільшувати ПК, які операції надають це право, коли його можна коригувати. Особлива категорія питань пов’язана з граничними строками, що надають право на ПК, і як бути, якщо протягом 365 днів постачальник так і не зареєстрував ПН. Усі ці питання розглянуті в цьому тематичному номері.

«Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 60

«Розблокувальна» Таблиця: як заповнити правильно

І знову до теми блокування ПН. Якщо ви хочете, щоб у майбутньому податківці не призупиняли реєстрацію ваших ПН, ви повинні подати Таблицю з інформацією про придбані і продані товари/послуги. Але сама собою Таблиця заблоковану ПН не зареєструє, окрім неї, треба подати ще Повідомлення і копії відповідних документів. Більше того, податківці вимагають разом з нею подати ще і бухгалтерську довідку з інформацією про виробничі потужності, трудові ресурси, обсяг доходу, залишки сировини і готової продукції. Зрозуміло, подання цього документа ніде не передбачене, але якщо ви хочете, щоб фіскали прийняли зважене рішення щодо обліку інформації в Таблиці, то краще її подати.

Т. Войтенко, «Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 61, с. 6

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі