№64

Податки та бухгалтерський облік, серпень, 2017/№ 64 Інші номери журналу ›
  • Посередництво: юридична мозаїка Усім знайома ця, на перший погляд, проста дитяча головоломка. Збираємо зі шматочків загальну картинку. Елементів може бути величезна кількість. Юридична мозаїка — це, звичайно, не іграшка, але принцип той же. Посередництво має безліч елементів. Їх-то ми сьогодні і спробуємо скласти, щоб представити загальну картину. Відповімо на запитання, що найчастіше ставляться. Отже, почнемо...
  • Внутрішньоукраїнське посередництво, документальне оформлення та облік продажу Розглядати облік посередництва почнемо з більш простого його варіанта — коли усі учасники угоди є резидентами України. Як обліковувати таке посередництво у разі укладання договору комісії на продаж? Давайте згадаємо разом!
  • Внутрішньоукраїнське посередництво. Облік купівлі Продовжуємо аналіз облікових питань. У цій статті розглянемо облік операцій за договорами комісії і доручення, які передбачають придбання товару.
  • Посередники і блокування податкових накладних Блокування ПН через невдалу технічну реалізацію торкнулося дуже багатьох платників ПДВ. Але деякі категорії платників, що займаються певними видами діяльності, перебувають у більшій небезпеці, ніж інші. Про них і поговоримо.
  • ПДВ-посередництво при експорті Свої ПДВ-особливості має й експорт товару за участю посередника. Тому в цьому матеріалі з’ясуємо, хто зі сторін договору комісії і коли зобов’язаний нарахувати податкові зобов’язання з ПДВ, скласти і зареєструвати податкову накладну в ЄРПН. Умовимося, що комітент і комісіонер — резиденти України.
  • ПДВ-посередництво при імпорті Специфіка оподаткування ПДВ операцій за договорами комісії на придбання імпортних товарів у нерезидентів завжди славилася своєю неоднозначністю. А тим більше, зовсім нещодавно податківці змінили свій підхід у частині ПДВ-обліку ввезення товару за участю посередника. Давайте розбиратися, буде цікаво.
  • Додаткові витрати комісіонера Продаючи або купуючи товар за дорученням, комісіонер може нести деякі додаткові витрати, щоб виконати договір і догодити комітентові. Здебільшого це витрати на супутні постачанню комісійних товарів послуги, сплата пов’язаних з постачаннями податків, зборів та інші витрати. Давайте розберемося, як їх відображати в ПДВ-обліку.
  • Комісійна торгівля вживаними товарами У побутовій свідомості комісійна торгівля — це перш за все торгівля вживаними товарами. І це не дивно, адже саме такий («роздрібний») різновид комісійної торгівлі найбільш тісно пов’язаний із звичайними громадянами — фізичними особами. Облік такої торгівлі має певні особливості. Давайте подивимося, які саме!
  • Комісіонер рекламує товари комітента Окрім «стандартного» набору послуг, які посередник (комісіонер) надає комітенту чи довірителю, існують також випадки, коли посередник несе деякі додаткові витрати, пов’язані з виконанням умов договору комісії. Найтиповіша ситуація — комісіонер, аби продати товари, які йому передав комітент, рекламує такі товари. Як це обліковувати? Про це поговоримо зараз!
  • Покупець товару сплатив повз комісіонера безпосередньо комітенту Згідно з угодою комісії «на продаж» суб’єкт-комісіонер продає товар комітента, і на відміну від звичайного порядку, покупці перераховують оплату прямо на банківський рахунок комітента (що передбачено відповідними договорами постачання). Нашого читача цікавить: хто, коли і на кого складає/реєструє ПН у такій ситуації?
  • ФОП на ЄП — комісіонер: бізнес за чужий рахунок Фактично будь-яка госпдіяльність — це в тому чи іншому сенсі посередництво. А будь-який торговець — це, напевно, посередник. Але працюючи в статусі комісіонера, він навіть не потребує власних фінансових або товарних ресурсів, а існує, так би мовити, як у комітента за пазухою...
  • ФОП на загальній системі і договір комісії Відомий принцип: не заборонено — означає дозволено. У податківців свій принцип: не написано (не дописано) в законодавстві — використай на шкоду платникам.
  • Комісійні взаєморозрахунки: чи можна готівкою? Чи може комісіонер «на продаж» отриману від покупця суму виплатити комітентові готівкою?
  • Перелік основних документів, використаних у тематичному номері
  • Чим запам’ятався липень
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі