№55

Податки та бухгалтерський облік, липень, 2017/№ 55 Інші номери журналу ›
  • БВ «за авансами» заявляти не можна? Лист ДФСУ від 01.06.2017 р. № 430/6/99-99-12-02-01-15/ІПК
  • Нова декларація з податку на прибуток за півріччя Ну нарешті! Мінфін наказом № 467* «освіжив» декларацію з прибутку на догоду ПКУ. Зміни набули чинності з 9 червня, і контролери рекомендують подавати оновлену звітність уже за півріччя. Подивимося, що в ній нового.
  • Заповнюємо піврічну декларацію з податку на прибуток Відразу скажемо, що змін в основній частині оновленої декларації не так вже багато. Значно більше змін все ж таки в додатках. Розглянемо їх.
  • Коли «відстають» акцизні накладні Вже майже півтора року пройшло з моменту введення в Україні «лівопального» акцизу (ЛП-акцизу), а низка запитань, пов’язаних із сплатою цього податку, так до кінця і не прояснена. Причому безглуздість окремих норм і форм його адміністрування досі не укладається в головах платників. Сьогодні на ваші прохання розглянемо пару «традиційних» питань, пов’язаних з обчисленням (у тому числі із заповненням декларації і горезвісного додатка 1), а також сплатою ЛП-акцизу.
  • «Випадкове» неоподатковуване постачання: що в обліку ПДВ? «Кому що, а лисому гребінець...» Як і в цій приказці, самі собою «пільги», «звільнення» — це приємно, ось тільки не кожному вони потрібні… Адже коли неоподатковувана операція «проскочила» одного разу, то вона принесе не користь підприємству, а лише головний біль його головбуху. Ну а оскільки відмовитися від такого «подарунка» не можна, то давайте розберемося з тим, які в такому разі наслідки чекають платника ПДВ, що здійснює виключно оподатковувані ПДВ-операції. І яким буде алгоритм його дій.
  • «Зачепили» необоротні активи: знову про разову та неоподатковувану... На продовження статті про «випадкове» не оподатковуване ПДВ постачання (див. с. 17) декілька слів скажемо про ситуацію, коли така разова операція «зачепила» необоротний актив.
  • Неправомірна виплата компенсації за щорічну відпустку без звільнення: яка відповідальність Працівникові за його бажанням виплатили грошову компенсацію за 10 календарних днів щорічної відпустки після надання йому 14 календарних днів цієї щорічної відпустки і 10 календарних днів соціальної додаткової відпустки на дітей. Яка відповідальність передбачена за таке порушення?
  • Дивіденди: якщо переплата з ПДФО Підприємство — платник єдиного податку нарахувало і виплатило в січні 2017 року дивіденди особам-засновникам. Із суми дивідендів був утриманий ПДФО за ставкою 18 %. Як відобразити в формі № 1ДФ результат перерахунку з податку на доходи, проведеного у зв'язку зі зміною ставки ПДФО, що застосовується до таких доходів, з 18 % на 9 %?
  • Чим запам’ятався червень
  • Зупинили реєстрацію ПН/РК: що далі? ДФСУ на своєму сайті (sfs.gov.ua) повідомляє, що у разі зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН відповідно до п. 201.16 ПКУ платник податку має право подати протягом 365 календарних днів, що настають за датою виникнення податкового зобов’язання, відображеного у такій ПН /РК, пояснення та/або копії документів, зазначені у п.п. «в» п.п. 201.16.1 ПКУ.
  • Акцизну накладну реєструємо за старою формою ДФСУ на своєму сайті (sfs.gov.ua/nove-pro-podatki--novini-/301596.html) повідомляє, що на час доопрацювання програмного забезпечення для формування та подання акцизної накладної (АН), розрахунку коригування (РК) до неї, заявки на поповнення (коригування) залишку пального зазначені документи прийматимуться до реєстрації в ЄРАН та СЕАРП за старою формою.
  • Оновлено форму статзвіту з праці № 1-ПВ Починаючи зі звітного періоду за 2017 рік, статзвіт № 1-ПВ (умови праці) (раз на два роки) «Звіт про умови праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці» подаватиметься за формою, затвердженою наказом Держстату від 26.06.2017 р. № 150.
  • Монтаж ТСПТ: чи застосовує ФОП-єдинник РРО? ДФСУ у листі від 14.06.2017 р. № 637/Г/99-99-14-05-01-14/ІПК роз’яснює: при наданні послуг з монтажу технічно складних побутових товарів (ТСПТ), наприклад, домофона, з використанням власних матеріалів або матеріалів замовника розрахунок буде проводитись із замовником як за проведені монтажні роботи, так і за обладнання, яке змонтував підрядник.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі