№89

Податки та бухгалтерський облік, листопад, 2017/№ 89 Інші номери журналу ›
  • Ліквідація ОЗ і ПДВ: підступи фіскалів Лист ДФСУ від 13.07.2017 р. № 1179/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Електронний квиток на автобус: чим підтвердити витрати? Лист ДФСУ від 09.10.2017 р. № 2183/6/99-99-14-05-01-15/ІПК
  • Євробухоблік: яким він буде? Мова сьогодні піде про зміни до профільного бухгалтерського Закону*, які внесені Законом № 2164**. Практично усі вони почнуть діяти з 1 січня 2018 року. Але готуватися до них треба вже зараз. Чим же нас обдарував законодавець? Тезово пройдемося бухобліковими та фінзвітними новаціями.
  • Відрядження за кордон і добові витрати Як госпрозрахунковому підприємству визначити граничну суму «закордонних» добових, що не включається в оподатковуваний дохід платника податку? Це запитання останнім часом входить в десятку лідерів на нашій гарячій лінії. Що ж, давайте знайдемо відповідь на нього разом.
  • Якщо поставили ПК за «помилковою» ПН Для покупця податкова накладна (ПН) — важливий документ. Оскільки вона підтверджує право на податковий кредит (ПК), до неї і увага особлива: щоб усе було без помилок. Проте як бути, якщо покупець спокійно за зареєстрованою ПН відобразив ПК, а продавець з часом знайшов у ПН помилку? Саме таке запитання виникло у нашого читача. Давайте цей випадок розглянемо детальніше.
  • Розблокування ПН і штраф за несвоєчасну реєстрацію На практиці нерідко виникає ситуація, коли після розблокування ПН/РК в день розблокування не виходить зареєструвати в ЄРПН. Як правило, через відсутність/нестачу регліміту. У такій ситуації ПН/РК зависає «в повітрі» — на статусі: «Очікується реєстрація ПН/РК за Рішенням Комісії». У платників виникає природне запитання: чи можливі штрафи за несвоєчасну реєстрацію таких ПН/РК? І як рахувати граничні терміни їх реєстрації для цілей застосування таких штрафів? Відповіді на ці запитання далеко не прозорі. Знайдемо їх разом.
  • Таблиця 6 Звіту з ЄСВ: «+», «-» чи «2», «3» Не часто, але буває, що роботодавцям доводиться сторнувати або донараховувати зарплату у зв’язку з уточненням кількості відпрацьованого часу, виявленням помилки. Як такі операції відобразити в таблиці 6 Звіту за формою № Д4? Чи потрібно при відображенні донарахованих/ відсторнованих сум зарплати проставляти в графі 10 код типу нарахувань (КТН) «2» (самостійно донараховано ЄСВ)/«3» (самостійно зменшено зайво нараховану суму ЄСВ)? Такі запитання регулярно надходять від бухгалтерів. Відповіді на них ми надамо нижче з урахуванням конкретних ситуацій.
  • Бухгалтерський тест за жовтень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — немає проблем. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте строго між нами перевіримо, як добре «зайшли» теми жовтневих номерів.
  • Чим запам’ятався жовтень
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі