№104-105

Податки та бухгалтерський облік, грудень, 2018/№ 104-105 Інші номери журналу ›
  • Річний ПДВ-перерахунок — 2018 Річний перерахунок ПДВ — процедура, що завершує рік для ПДВ-платників, які здійснюють оподатковувані й неоподатковувані операції. Які правила його проведення цього року? Що нового в його оформленні? Як відобразити результати перерахунку в обліку? Давайте освіжимо в пам’яті основні моменти.
  • Як правильно повернути єдиннику поворотну фіндопомогу Підприємство — платник єдиного податку в січні поточного року отримало поворотну фінансову допомогу від свого директора у розмірі 500000 грн. За договором на отримання фіндопомоги директор виступає як звичайна фізособа. Через місяць слід повернути таку допомогу, а коштів для цього не вистачає. Що буде у випадку несвоєчасного повернення фіндопомоги і що слід зробити підприємству, щоб з найменшими втратами вийти з цієї ситуації?
  • Пальне і все потроху: про Закон № 2628 Ви, шановні читачі, напевне, вже звикли, що в нашій країні практично жоден рік не обходиться без того, аби наприкінці року не було внесено масштабні зміни до ПКУ. Не став винятком і 2018 рік. Тож давайте розбиратися, які зміни нам принесе Закон № 2628!
  • Туристичний збір — 2019 Закон № 2628 ми проаналізували на с. 15, але оскільки цей Закон з 2019 року неабияк «переінакшив» туристичний збір (турзбір), присвячуємо йому окрему статтю. Давайте разом вивчимо основні зміни і позначимо низку проблемних питань. Ось тільки як і ким будуть багато з них вирішуватися, поки що абсолютно незрозуміло.
  • Інші податково-бухгалтерські нововведення 2019 рік, крім вам уже відомих нововведень, що за традицією законотворці вносять щороку до ПКУ (див. с. 15), принесе й інші, дещо призабуті, але також актуальні. Їх законодавці розмножували протягом всього минулого і поточного років. І стосуються вони здебільшого не податкового, а бухгалтерського обліку, валютного та земельного законодавства. Про те, що це за нововведення і як вони вплинуть на суб’єктів господарювання, поговоримо нижче.
  • Зміни ПДФО, ЄСВ і ФСС-звітності У 2019 році на нас чекають нехай невеликі, але зміни у звітності, які стосуються Податкового розрахунку за формою № 1ДФ, податкової декларації про майновий стан і доходи. Крім того, востаннє за підсумками 2018 року ми подаємо форму Ф4-ФСС з ТВП, а замість неї буде новий об’єднаний звіт із заборгованості перед ФСС. Детальніше про це читайте далі.
  • Юридичне майбутнє: що нам визначено нардепами З попередніх статей стало зрозуміло, що нас чекає на терені податків і зборів. У цьому ж матеріалі розберемося з іншими юридичними нормами, що набирають чинності і втрачають її у перші місяці 2019 року. Пропонуємо вам ознайомитися зі збірною «солянкою» основних змін у різних сферах. Що ж, не втрачатимемо ні хвилини. Заглянемо у своє найближче майбутнє.
  • Важливі цифри — 2019
  • Календар бухгалтера на січень 2019 року
  • Чим запам’ятався грудень
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі