№03

Податки та бухгалтерський облік, січень, 2018/№ 03 Інші номери журналу ›
  • Змінюємо номенклатуру: нові РК-подробиці За матеріалами офіційного сайту ДФСУ*
  • Мораторій на перевірки — 2018: що змінилося Закон України від 07.12.2017 р. № 2246-VIII
  • Облікова політика — 2018 під «пресом» євробухобліку За традицією, підводячи підсумки минулого звітного року, проводять ревізію наказу про облікову політику (ОП) підприємства. Привід протестувати ОП на 2018 рік на предмет її зміни більш ніж вагомий — з 01.01.2018 р. запрацював масштабно підредагований Закон про бухоблік*. Як його підгонка під євростандарти вплине на ОП підприємства? Що потрібно змінити і як саме?
  • Переведення боргу і ПДВ «Хтось планує, а хтось панує...» На практиці нерідко трапляються ситуації, коли необхідно замінити боржника в договорі. Для цілей оформлення таких операцій зазвичай використовується угода про переведення боргу. Сьогодні ми обговоримо можливі ПДВшні наслідки від проведення таких операцій, щоб платники могли тут чіткіше орієнтуватися і обирати найбільш оптимальний податковий (і «оформлювальний») варіант для врегулювання таких «потрійних» госпситуацій.
  • У якому періоді врахувати УР, поданий до поточної декларації Ситуація така. У декларації з ПДВ виявили помилку, що призвела до завищення/заниження від’ємного значення (ВЗ) (викривлено значення ряд. 21 декларації). Уточнюючий розрахунок (УР) подали 9 січня, коли декларацію за грудень ще не подавали. Запитання: у декларації за який місяць необхідно врахувати дані такого УР?
  • Новорічна перерва в роботі ЄРПН: чи будуть наслідки для платників? 31 грудня 2017 року і 1 січня 2018 року зареєструвати податкові накладні (ПН) та розрахунки коригувань (РК) в ЄРПН було неможливо. Такий сюрприз «під ялиночку» приготували фіскали для платників ПДВ. Тепер усім ПДВшникам, які відклали реєстрацію ПН/РК за першу половину грудня на останній день минулого року, формально загрожують штрафи, передбачені п. 1201.1 ПКУ. Та чи правомірне їх застосування в даному випадку? Давайте шукати відповідь разом.
  • Важливі цифри 2018 року
  • У ПДВ одна дорога — вона веде через спецрахунок В інтегрованій картці платника (ІКП) після 24.12.2017 р. обліковується переплата з ПДВ у розмірі 450 тис. грн. На спецрахунку в системі електронного адміністрування (СЕА) — 0 грн. Сума ПДВ, що підлягає перерахуванню до бюджету згідно з декларацією за грудень, — 420 тис. грн. Підкажіть, чи можна не поповнювати спецрахунок з ПДВ у такому разі? Чи погаситься сума податку, що підлягає до оплати, за рахунок переплати, яка обліковується в ІКП?
  • Мова рухів тіла «Та скільки тих рухів тіла?», — може запитати недосвідчений читач. Їх і справді не так вже і багато, але ось мова, що ними утворюється, буде поскладніша за китайську.
  • Набули чинності зміни до ПКУ 30 грудня 2017 року опублікований Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України…» від 07.12.2017 р. № 2245-VIII (далі — Закон № 2245). Попередні коментарі (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 101, с. 3, 7) залишилися практично повністю актуальними, тому повторюватися не будемо. Сьогодні лише додамо, що вже після прийняття проекту до нього були внесені незначні зміни, що стосуються в основному «сільгоспників».
  • Медична реформа стартувала! З 1 січня 2018 року введено в дію Закон України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» від 19.10.2017 р. № 2168-VIII, який дає старт медичній реформі.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі