№49

Податки та бухгалтерський облік, червень, 2018/№ 49 Інші номери журналу ›
  • Повідомлення за ф. № 20-ОПП: що нового? 20-ОПП — один із тих «недеклараційних» звітів, про які найчастіше запитують наші читачі. У цій статті проаналізуємо запитання, що надійшли до нашої редакції, і дамо відповіді на них.
  • ПММ для сільгосптехніки: від оприбуткування до списання Сучасного аграрія важко уявити без сільськогосподарської техніки. Адже йому потрібно в стислі строки обробити землю, висіяти насіння, а потім доглядати за посівами і врешті-решт зібрати врожай. Більшість таких операцій можна механізувати. Але щоб техніка працювала, аграрій має запастися для неї «кормом», тобто пальним. Сьогодні ми розкажемо, як правильно відобразити в обліку списання пального на роботу сільгосптехніки.
  • Переведення боргу/відступлення вимоги на спрощенці: можна чи ні На практиці досить часто зустрічаються ситуації, коли в договорі поставки треба замінити боржника або кредитора. Йдеться про договори відступлення права вимоги боргу і переведення боргу. Чи може єдиноподатник брати участь в таких угодах? Відповідь — у цій статті.
  • «Житлові» субсидії по-новому Перевірка субсидіантів, яку провело Міністерство фінансів, виявила низку зловживань з боку отримувачів субсидії. Тому Уряд прийняв рішення про зміну порядку надання субсидій таким чином, щоб державну підтримку отримували ті, хто справді її потребує. Про які новації відтепер треба знати і на що звертати увагу, щоб ненароком не втратити право на отримання субсидії? Відповіді — у статті.
  • Працівник купив товар у нерезидента Директор підприємства планує придбати через Інтернет у нерезидента-юрособи мобільний телефон для потреб підприємства і розрахуватися за нього з власної платіжної картки. Телефон доставлять поштою. Чи можна (і яким чином) його оприбутковувати? І чи буде тут порушення розрахунків в інвалюті? А якщо здійснити оплату за телефон корпоративною платіжною карткою?
  • Як виправити сумову помилку в ПН? Як бути, якщо при заповненні податкової накладної (ПН) помилилися в кількісних/вартісних показниках (тобто припустилися сумової помилки, що вплинула на суму компенсації). Як її виправити?
  • Індексуємо зарплату за липень 2018 року Індексацію заробітної плати повинні проводити усі роботодавці. Нагадаємо, що починаючи з грудня 2015 року запрацювали нові правила індексації, а з 1 січня 2016 року збільшили поріг індексації до 103 % (подробиці див. у «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 22; 2017, № 7, с. 35).
  • Доходи за 2004 — 2018 роки виплачено в червні 2018 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням строків виплати зарплати у разі погашення боргів у травні 2018 року шукайте в «Податки та бухгалтерський облік», 2018, № 41, с. 24. У сьогоднішньому номері наведемо індекси для розрахунку суми компенсації за доходами, нарахованими в 2004 — 2018 роках, якщо вони виплачуються в червні 2018 року.
  • Інвентаризаційні надлишки для єдинника — оподатковуваний дохід? Нещодавно БЗ у категорії 108.01.02 поповнилася черговою «забаганкою» фіскалів. Невраховані основні засоби, виявлені в ході інвентаризації, на їх думку, збільшують дохід єдинника-третьогрупника на суму справедливої вартості таких активів. Причому такі вимоги вони озвучують не вперше — аналогічні роз’яснення проскакували і раніше. Чи є законні підстави для подібних заяв? І до чого може призвести застосований підхід до визначення єдиноподаткового доходу? Поміркуємо прямо зараз.
  • Отриманим відсоткам у Звіті про пільги не місце Підприємство отримує від банку відсотки за депозитним вкладом. Чи потрібно включати до Звіту про суми податкових пільг суму таких відсотків із кодом пільги 14060364?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі