№89

Податки та бухгалтерський облік, листопад, 2018/№ 89 Інші номери журналу ›
  • Незабаром оновлять податкову накладну Наказ Мінфіну від 17.09.2018 р. № 763
  • Касову книгу закривають щорічно: примха ДФСУ чи обов’язок госпсуб’єкта? За матеріалами категорії 109.15 Бази знань*
  • Контролери пішли, а штрафи залишилися… Обліковуємо результати перевірки Після перевірки за 2016 — 2017 роки підприємство отримало ППРи* з такими результатами: (1) заниження податку на прибуток за 2016 рік плюс штраф і пеня; (2) завищення від’ємного значення з податку на прибуток за 2017 рік; (3) завищення від’ємного значення з ПДВ за 2017 рік плюс штраф; (4) штраф за несвоєчасну реєстрацію податкової накладної. Якими записами відобразити суми з ППР у бухобліку? Чи треба щось виправляти в податковій звітності? Обговоримо окремо кожне порушення.
  • Довідка про відсутність податкового боргу: кому, як, навіщо? З 7 листопада діє оновлена Довідка про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи*. Як отримати таку Довідку? Який строк її видачі? Скільки вона діє? Відповіді — в цій статті.
  • Чи розподіляють ПДВ при використанні «медичної» ставки? Останнім часом неабиякої популярності на «гарячій лінії» набуло таке запитання. Платники ПДВ здійснюють придбання товарів/послуг із «вхідним» ПДВ за ставкою 20 % і для використання в операціях за ставкою 7 %. Фіскали примушують таких платників розподіляти податковий кредит згідно зі ст. 199 ПКУ. Чи правомірно це? Давайте розбиратися!
  • ЦП-облік інвестиційних сертифікатів Підприємство придбало інвестиційні сертифікати вартістю 1000 грн. Отримавши балансову довідку про чисті активи пайового фонду відкритого типу, дооцінили їх до 5000 грн. Поставили в дохід у бухгалтерському і податковому обліку. Потім чисті активи пайового фонду «впали» і вартість інвестиційних сертифікатів стала дорівнювати 4000 грн. У бухобліку уцінили. А як у податковому обліку?
  • З «молодшої» групи в «старшу»: нюанси визначення ЄП-доходу ФОП — платник єдиного податку групи 2 перейшов у групу 3 з IV кварталу 2018 року. Яким чином він повинен визначити свій дохід? Чи включати йому в дохід IV кварталу дохід, отриманий в минулих періодах (на ЄП групи 2)?
  • Як заповнити розрахунок коригування: роз’яснює ДФСУ Загальні правила заповнення розрахунку коригування (листи ДФСУ від 22.06.2018 р. № 18983/7/99-99-15-03-02-17, від 14.06.2018 р. № 2612/6/99-99-15-03-02-15/ІПК) 1. У одному РК може бути зазначено тільки один «вид» причини коригування. Наприклад, в одному РК не можуть зазначатися одночасно і причина «Зміна кількості», і причина «Зміна номенклатури». На різні причини складайте різні РК (101.13 БЗ). Хоча зауважимо, що збираються змінити порядок заповнення гр. 2 РК — у ній потрібно буде зазначати умовний код причини (див. наказ Мінфіну від 17.09.2018 р. № 763, який внесе зміни до Порядку заповнення ПН, затвердженого наказом Мінфіну від 31.12.2015 р. № 1307, на с. 2). Зверніть увагу: якщо та сама причина коригування зазначається у двох і більше рядках РК, то записи в гр. 2 в усіх таких рядках мають бути ідентичними з точністю до знака. 2. Причина коригування у гр. 2 РК зазначається без лапок та інших розділових знаків
  • Діяльність за неосновним місцем обліку: копії «ресурсних» декларацій і 20-ОПП Підприємство сплачує ресурсні платежі (екологічний податок, спецводорента, рента за видобування корисних копалин) за неосновним місцем обліку. Чи потрібно за основним місцем обліку подавати копії декларацій із цих податків? Чи передбачена відповідальність за неподання ф. № 20-ОПП у зв’язку з виникненням нових об’єктів оподаткування за неосновним місцем обліку?
  • Бухгалтерський тест за жовтень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре «зайшли» теми жовтневих номерів.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі