№95

Податки та бухгалтерський облік, листопад, 2018/№ 95 Інші номери журналу ›
  • УПК* від Мінфіну: «нерезидентські» різниці — за роком Наказ Мінфіну від 14.11.2018 р. № 887
  • Блокування ПН/РК: фіскали оновили критерії ризиковості Критерії ризиковості платників податку та операцій*
  • Нова ПН — з 1 грудня Новими формами податкової накладної (ПН) і розрахунку коригування (РК) почнемо користуватися з 1 грудня. Тобто зовсім скоро. На що звернути увагу, до чого готуватися і що новенького станеться з ПН/РК цього разу, давайте з’ясуємо вже зараз.
  • Харчування, доставка, спортзал для працівників Приводом для написання цієї статті стала серія листів ДФСУ, які були присвячені темі оподаткування таких соцпакетних фішок, як надання житла у рамках трудового договору, харчування за принципом «шведський стіл», доставка співробітників на роботу, спортзал для працівників. Так от, висновки цих листів відрізнялися від своїх «попередників». А це, погодьтеся, сигнал про те, що думка фіскалів змінюється. В який бік вітер дме? Розбираємося!
  • Штрафи за договорами: облік та оподаткування в одержувача У рахунку-акті, отриманому від постачальника послуг зв’язку, нараховану суму до сплати зменшено на суму штрафу і написано: «враховано як залік зустрічних вимог». Як відобразити цю суму в бухгалтерському обліку? І як вона вплине на оподаткування?
  • Житлові субсидії: нові правила Вже стало традицією на початку опалювального сезону удосконалювати механізм надання субсидій. Ось і в поточному році з 1 жовтня запрацювали нові правила отримання субсидій. На що треба звернути увагу та кому стануть у пригоді новації уряду? Читайте далі.
  • Де взяти дані про дохід ФОП на ЄП? Для платника єдиного податку (ЄП) дуже важливо визначити розмір отриманого доходу. І не лише єдинникам групи 3, в яких ставка ЄП установлена у відсотках до доходу. А всім платникам ЄП. Адже щоб мати можливість працювати на ЄП, не можна перевищувати граничного обсягу доходу для тієї або іншої групи. Крім того, від розміру доходу залежить, чи повинні ФОП на ЄП груп 2 і 3 застосовувати РРО*. Сьогодні з’ясуємо, як можна підстрахуватися, щоб не пропустити ні копійки свого ЄП-доходу.
  • Недовнесли вклад до статутного капіталу Один з учасників ТОВ — іноземний інвестор. Розмір статутного капіталу (СК) товариства та вклади його учасників визначено в установчих документах у гривнях. Іноземний інвестор перерахував свій вклад у доларах (які потім було конвертовано в гривні). Через курсові коливання вийшло, що його вклад внесено не повністю — бракує 3 грн. Інвестор же вважає, що він повністю розрахувався за вкладом. Які наслідки недовнесення вкладу до СК ТОВ? І як можна розв’язати таку проблему? Пошукаємо відповіді разом.
  • Лівопаливний акциз: лукаві ситуації У цій статті — відповіді на два ваших запитання, пов’язані з податковим обліком лівопаливного (ЛП-) акцизу. Зазначимо, що обидва запитання — з нехорошим фіскальним підґрунтям, тому стаття — свого роду застереження для платників цього податку.
  • Календар бухгалтера на грудень 2018 року
  • Де показати дебетове сальдо за рахунком зобов’язань? Підкажіть, будь ласка, в якому рядку форми № 1-м «Баланс» потрібно показати дебетове сальдо за субрахунком 661 «Розрахунки за заробітною платою»?
  • Продаж «давальницької» продукції: чи потрібен РРО? Виробниче підприємство передало переробному підприємству цукровий буряк для виробництва з нього на давальницьких умовах цукру. Отриману продукцію маємо намір частково реалізувати за готівку фізичним особам. Чи потрібно при цьому використовувати РРО?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі