№62

Податки та бухгалтерський облік, серпень, 2019/№ 62 Інші номери журналу ›
  • ФОП-єдиноподатник і РРО-мільйон Підприємці-єдиноподатники, у яких дохід не досяг 1 млн грн., мають право працювати без РРО. Який період брати для розрахунку граничного доходу для незастосування РРО? Що включає РРО-мільйон? Як його контролювати та не перевищити? Це зараз і з’ясуємо.
  • Змінився фінзвітний статус: куди перейти? Нечітко прописані норми Закону про бухоблік* щодо класифікації підприємств для фінзвітних цілей припускають різне їх трактування. Мінфін, як заведено, видає роз’яснення по крихтах. У листі № 17297** бухрегулятор таки повідав, як визначити категорію, до якої належить підприємство, якщо його статус із року в рік змінюється. Яких висновків дійшов Мінфін? Розповідаємо!
  • Експедитор брендує і миє авто перевізника Експедитор для виконання транспортно-експедиторських послуг залучає сторонніх перевізників. У цілях реклами планує на вантажні авто перевізників безоплатно встановити брендовані тенти і на додаток оплачувати послуги миття цих авто. Які податки доведеться сплатити експедитору при безоплатній передачі брендованих тентів? Як у обліку відобразити миття не своїх авто? Давайте розбиратися.
  • ПЗ на період раніше: як виправити? Помилково вхідну податкову накладну (ПН), зареєстровану несвоєчасно, включили в податковий кредит (ПК) місяцем складання — квітнем (а не місяцем реєстрації — травнем) і в тому ж квітні за нею нарахували «компенсуючі» податкові зобов’язання (ПЗ). Помилку виявили в липні. Чи треба виправляти помилку, адже зрештою через неї не виникне ПДВ-недоплати за квітень і травень?
  • Несвоєчасна реєстрація ПН . Розбираємо спірні випадки Усі знають про граничні строки реєстрації ПН, але часто порушують їх. На жаль, причина часто криється зовсім не в халатності бухгалтера. Часто-густо палиці в колеса вставляють податківці (то збої в роботі системи, то перекручене тлумачення ПКУ). Та і постачальники можуть підвести, якщо самі зареєструють вхідну ПН у граничні строки, а отже, регліміт з’явиться впритул, а то і після закінчення строку реєстрації. Давайте подивимося, як вирішують суди окремі заплутані випадки.
  • ФОП на ЄП змінює групу: готуємо квартальну декларацію Ті ФОП на ЄП, які з другого півріччя вирішили змінити групу і заявили про це до 14.06.2019 р. (включно), повинні підсумувати свою працю в старій групі і подати заключну по групі декларацію платника ЄП — ФОП*. Які нюанси слід при цьому враховувати?
  • Авансовий звіт: стисло про головне В одному з попередніх номерів* ви освіжили в пам’яті основні правила направлення працівників у відрядження. Сьогодні пропонуємо вашій увазі ще одну шпаргалку, але вже з питань оформлення авансових звітів. Вона стане у великій пригоді усім суб’єктам господарювання, які придбавають ТМЦ/послуги через підзвітних осіб або забезпечують працівників авансом на відрядження.
  • Відгодівля молодняка придбаних тварин і сільгоспЄП Сільгосппідприємство — платник сільгоспЄП вирощує свиней і реалізує їх у живій вазі. Щоб збільшити обсяг виробництва, було прийнято рішення закупити у населення та інших суб’єктів господарювання поросят для дорощення до товарних кондицій та реалізувати їх живою вагою. Чи має право підприємство включити дохід від реалізації таких тварин до свого сільгоспдоходу при розрахунку 75 % сільгоспчастки?
  • КОРО* на РРО скінчилась. Як відмовитися від її ведення? Чи треба якимось чином повідомляти податківців про відмову від ведення КОРО, якщо вона скінчилася, а нову не реєстрували, бо не збиралися її вести?
  • Бухгалтерський тест за липень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре «зайшли» теми липневих номерів.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі