№103-104

Податки та бухгалтерський облік, грудень, 2019/№ 103-104 Інші номери журналу ›
  • Новорічні новинки: згадати всі Як тільки в новорічну ніч стрілки годинника стануть вертикально, ціла низка нововведень захлисне суб’єктів господарювання. І тут будуть як ті, що їх законотворці традиційно вносять щороку до ПКУ, так і ті, що почнуть діяти у 2020 році, але їх було запроваджено у поточному році або торік. Про них дехто міг уже й призабути, але від цього вони актуальними не стали. Про те, що це за нововведення і як вони вплинуть на суб’єктів господарювання, поговоримо у цій статті.
  • «Пальні» новинки: акциз і ліцензії Ну ніяк не вгамуються наші законотворці: ось і чергові зміни в області пального акцизу та ліцензування операцій з пальним! Мова про ухвалений у другому читанні законопроєкт від 25.10.2019 р. № 2317. Думаємо, він незабаром буде підписаний і опублікований. Враховуючи важливість низки змін, поспішаємо їх довести до читачів.
  • Нововведення-2020: чого ще очікувати? У цьому номері на с. 2 і 7 ви вже змогли ознайомитися з частиною нововведень від народних обранців, які набирають чинності у 2020 році. У цій статті пропонуємо до вашої уваги ще одну порцію законодавчих новинок.
  • Електромобіль — не розкіш, а екологічно чистий транспорт Утім, сьогодні питання про екологічну чистоту електромобілів не таке вже безспірне, адже акумулятори, що відпрацювали свій строк, — це токсичні відходи, утилізація яких є досить складною. Проте популярність електромобіля у країні незмінно зростає, а отже підвищується інтерес до порядку відображення такого авто в обліку. У цій статті розповімо про основні фішки обліку електромобіля на підприємстві.
  • Заправляємо електрокар Головна відмітна фішка електрокара — це, безумовно, використання електроенергії замість традиційних видів палива. Про це й поговоримо.
  • Списання безнадійної дебіторки: як не так, то інак?.. Підприємство має дебіторську заборгованість, за якою виконавча служба повернула виконавчий документ з правом повторного пред’явлення. У бухобліку цю заборгованість списали. А що з податковим обліком? Для цілей п.п. 14.1.11 ПКУ така заборгованість не вважається безнадійною? І чи можна списати її за іншою ознакою за п.п. 14.1.11 ПКУ, наприклад, коли мине строк позовної давності?
  • Важливі цифри — 2020
  • Календар бухгалтера на січень 2020 року
  • «Наша песня хороша…», або Блокувальний Порядок v. 2.0 Наказ Мінфіну від 12.12.2019 р. № 520
  • Правила торгівлі алкоголем скасовано Постанова КМУ від 23.10.2019 р. № 1026
  • Коли реєструвати нову ЄП-Книгу обов’язково? Фізособа-підприємець (ФОП) з 01.01.2020 р. перестає бути платником єдиного податку групи 3 і переходить до групи 2. Чи потрібно у цьому випадку реєструвати нову Книгу обліку доходів чи можна продовжувати вести стару?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі