№05

Податки та бухгалтерський облік, січень, 2019/№ 05 Інші номери журналу ›
  • Земельний податок — 2019: основи Не встиг розпочатися рік, а юридичні особи уже приступили до декларування податкових зобов’язань з деяких податків на поточний рік. Йдеться про складові такого місцевого податку, як податок на майно. Правила нарахування податкових зобов’язань із кожної зі складових цього податку (плати за землю, транспортного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки) має свої особливості. Тому щоб не заплутатися в хитросплетіннях правил нарахування податкових зобов’язань у цьому тематичному номері, розглянемо правила стягнення кожної складової податку на майно. Розпочнемо наш калейдоскоп із плати за землю, а саме з першої її частини — земельного податку.
  • Правила обчислення земподатку — 2019 Визначившись із тим, хто має платити земподаток у 2019 році, перейдемо до порядку його розрахунку та правил звітування.
  • Земельний податок — 2019: заповнення декларації У попередній статті ми говорили про основи нарахування земельного податку. Але знати правила нарахування податку і провести його нарахування — це різні операції. Тому зараз нагадаємо правила заповнення декларації з земельного податку.
  • Орендна плата за землю на 2019 рік У попередніх статтях цього номера ми говорили про одну із складових плати за землю — земельний податок. Зараз же поговоримо про іншу частину цього виду податку на майно, а саме орендну плату за земельні ділянки державної та комунальної власності.
  • Звітуємо з орендної плати на 2019 рік У статті на с. 15 ми пригадали правила нарахування податкових зобов’язань з орендної плати. Тепер же настав час розповісти, як задекларувати нарахований розмір орендної плати.
  • Податок на нерухомість — 2019 Промайнув черговий календарний рік — і з початком кожного наступного року бухгалтеру вкотре доводиться братися за свою звичну роботу. Складання звітів — одна з невід’ємних складових такої роботи. Сьогодні пропонуємо вам згадати правила обчислення і декларування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Тож якщо у вас таке майно є — ця стаття саме для вас.
  • Транспортний податок: завидна сталість Залишилося поговорити про третю складову майнового податку — транспортний податок. Його, як ви пам’ятаєте, платять власники зареєстрованих в Україні нових дорогих легкових автомобілів. Звичайно, введення цього виду податку ще в далекому 2015 році проходило не так гладко, але на сьогодні порядок нарахування/сплати транспортного податку вже став звичною справою. Так, протягом 2018 року до статті 267 ПКУ, присвяченої справлянню цього податку, не було внесено жодних змін. Не передбачається їх і у 2019 році. Тому сьогодні нагадаємо лише про основні моменти нарахування і сплати транспортного податку.
  • Перелік основних документів, що використовуються в тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі