№38

Податки та бухгалтерський облік, травень, 2019/№ 38 Інші номери журналу ›
  • «Кредитовий підзвіт»: здрастуй, УПК*! Наказ Мінфіну від 26.04.2019 р. № 181
  • ЄП-декларація при зміні групи: остаточний діагноз Роз’яснення ДФСУ від 11.04.2019 р.*
  • Усе до снаги: додаткове навантаження на працівника Життя іноді підкидає нам сюрпризи. І роботодавці в цьому випадку — не виняток. То один працівник захворіє, то інший звільниться, а то раптом знадобиться збільшити чисельність або штат працівників. Будь-яка раптова зміна часто-густо вирішується за допомогою ресурсів, які на відповідний момент є в наявності, тобто за рахунок наявних працівників. Приміром, переклавши на них частину обов’язків працівника, що звільнився/ще не знайденого. Ось тільки як це зробити правильно, щоб не потрапити на «трудові» штрафи? Відповідь на це запитання ви знайдете в сьогоднішній статті.
  • Ліцензування операцій з пальним: з 1 липня стане спекотно! Схоже, законодавці вирішили спекотного літа серйозно взятися за пальне. Окрім пально- (і спиртово-) акцизних змін*, з 1 липня буде запроваджено ще й обов’язкове ліцензування низки операцій з пальним. У зв’язку з тим, що воно може торкнутися багатьох суб’єктів господарювання, ми вирішили приділити цьому літньому нововведенню, що наближається, окрему публікацію.
  • Запитання щодо «пальних» ліцензій (і бонус — про бартер пальним) У цій статті розглянемо деякі «точкові» питання, що стосуються прийдешнього (з 1 липня) «пального» ліцензування, а також питання, пов’язане з нововведеннями в області постачань пального з розрахунками в негрошовій формі.
  • Не скористалися пільгою: виправляємося не гаючи часу Платник ПДВ здійснив постачання макулатури. Проте, не бажаючи зв’язуватися з наслідками пільгової операції, склав податкову накладну (ПН) як на оподатковувану операцію (за ставкою 20 %), виокремивши у вартості ПДВ. Постачання макулатури пройшло з ПДВ і в бухобліку. Чим загрожує «самовідмова» від ПДВ-пільги? Як відновити пільговість операції в обліку? Давайте розберемося.
  • Корпоратив як збори трудового колективу: обліковуємо правильно У процесі роботи підприємства час від часу виникає потреба зібрати трудовий колектив. А чи можна під вивіскою таких зборів провести корпоратив, щоб мінімізувати податкові втрати? Про це поговоримо прямо зараз!
  • Гарантійна заміна компонента ОЗ Зі статті у «Податки та бухгалтерський облік», 2019, № 32, с. 13 ви вже дізналися про загальні правила обліку гарантійної заміни основних засобів (ОЗ) у покупця. У цій же статті розглянемо окремий випадок, коли гарантійні зобов’язання призводять до заміни не усього об’єкта ОЗ, а певної його частини.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі