№28

Податки та бухгалтерський облік, квітень, 2020/№ 28 Інші номери журналу ›
  • Боремося з коронавірусом: друга спроба законодавця Парламент ухвалив черговий закон (від 30.03.2020 р. № 540-ІХ), покликаний зменшити негативний вплив поширення коронавірусу на бізнес і звичайних громадян. Серед головного: підняли планку доходу для єдиноподатників, поширили ПДВ-медпільгу на внутріші постачання, залишили тільки на березень звільнення по землі і нерухомості, продовжили строки оприлюднення звітності, встановили частковий мораторій на штрафи і перевірки, удосконалили трудове законодавство. Подробиці перед вами.
  • Касовий метод обліку ПДВ: найважливіше Разом із базовим методом першої події існує другий — касовий метод обліку ПДВ. Про те, коли він застосовується і що в такому разі важливо врахувати касовикам, зараз поговоримо.
  • Посередницькі виплати експедиторові-нерезиденту: нові віяння Пам’ятаєте пісню фіскалів про те, що компенсація вартості перевезення, виплачена посередникові-нерезиденту, підпадає під 15 %-й податок на репатріацію, причому без можливості звільнення за міжнародними угодами? Із цього приводу є важливі (і, на жаль, невтішні) новини. Про них ми сьогодні й поговоримо. Але спочатку коротко нагадаємо основні правила оподаткування та проблематику експедиторсько-нерезидентського питання.
  • Працівник застряг у відрядженні: що робити? На запроваджений в Україні карантин реагувати довелося оперативно: скасувати відрядження, перевести працівників на віддаленку та навіть призупинити свою діяльність. Але вирішувати питання на місці куди простіше. А що робити, якщо через скасування транспортного сполучення працівник не встиг повернутися з відрядження? Чи можна його продовжити та як правильно це зробити? Давайте з’ясуємо.
  • DAT-базис постачання зерна: дохід, ПДВ, природний убуток Підприємство уклало контракт з нерезидентом на постачання зерна на умовах DAT Інкотермс 2010. За умовами договору нерезидент прийняв товар за актом приймання-передачі на терміналі 15 січня 2020 року у кількості 1000 т. Після навантаження зерна на судно 20 січня 2020 року оформлена митна декларація на 996 т (4 т — природний убуток). Виходячи з якої кількості зерна визнають дохід і складають податкову накладну (ПН): 1000 чи 996 т? Чи треба виписувати компенсуючу ПН за ставкою 20 % на природні втрати? Давайте разом усе розкладемо по поличках.
  • Дезінфектори: виробництво та продаж Это лишнее, у меня все стерильно! (з к/ф «Особливості національної рибалки») Карантин і загроза коронавірусу різко підвищили попит на різноманітні антисептики та засоби дезінфекції. Бізнес цілком відповідно до законів ринку відреагував на таке підвищення попиту переорієнтацією на виробництво дезінфікуючих засобів. Вже встигли відреагувати і законодавці, які ухвалили Закон України від 30.03.2020 р. № 540-ІХ. Сьогодні розберемося, які правові аспекти потрібно врахувати тим, хто хоче зайнятися виробництвом засобів, на які наразі існує такий ажіотажний попит!
  • Якщо двічі не утримали ПДФО Скажіть, що таке порушення, здійснене повторно? Упевнені, що в голові у вас виникла картинка: перевірили, виявили, виписали податкове повідомлення-рішення (ППР), потім знову перевірили, виявили, виписали нове ППР, але вже з суворішим штрафом. Але, як виявилося, щодо відповідальності податкових агентів за ст. 127 ПКУ усе може бути інакше. Як? Зараз розповімо.
  • Внески на картку неприбуткової організації Чи має право неприбуткова організація отримувати членські чи благодійні внески на банківську картку?
  • Бухгалтерський тест за березень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре «зайшли» теми березневих номерів.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі