Теми статей
Обрати теми

Чим запам’ятався липень

Основою нормального функціонування підприємства є наявність достатнього обсягу фінансових ресурсів. Адже коли грошей бракує, про розвиток і мови не може бути. Тут би хоч поточну діяльність забезпечити. Але і це в нинішніх кризових умовах виходить далеко не у всіх.

Фінансування підприємства

Що ж робити? Як працювати, якщо грошей немає? Шукати джерела фінансування. Де можна взяти гроші нужденному підприємству? І як краще їх завести в обіг, якщо ви таки знайшли зовнішні джерела фінансування? Відповідям на ці запитання присвячений наш тематичний номер.

«Податки & бухоблік», 2020, № 53

ПН-антиблокувальна пам’ятка

Блокування реєстрації ПН/РК — мабуть, одна з найбільших неприємностей, які можуть статися з платниками ПДВ. Такі факти реально заважають працювати: вони гальмують грошові і товарні потоки, та ще і відштовхують покупців товарів/послуг. Продиратися через систему моніторингу ПН/РК (з її різноманітними критеріями) платникам ПДВ доводиться як по мінному полю. Невеликий прорахунок, крок вправо-вліво і… твої ПН/РК заблокували! І що далі?..

З цієї статті ви дізнаєтеся про деякі помилки, які призводять до блокування ПН/РК, а головне — про те, що потрібно пам’ятати, аби не наражатися на блокувальні проблеми.

О. Павленко, «Податки & бухоблік», 2020, № 54, с. 12

Ділова мета і недійсні правочини

Податківці давно і наполегливо твердять, що абсолютно всі відображені в податковому обліку операції мають бути здійснені з діловою метою (метою отримання економічного ефекту, а не тільки податкової вигоди). Якщо ж при здійсненні конкретної операції платник не має ділової мети, то таку операцію в податковому обліку не відображають.

Ось ми і вирішили поговорити про неділові, фіктивні та удавані правочини, які так полюбляють податківці. Що таке безтоварність (нереальність) правочину? Що таке удаваний правочин і як фіскали та суди застосовують це поняття на практиці? Які наслідки чекають на платника, що уклав такі правочини? Відповіді — в цьому тематичному номері.

«Податки & бухоблік», 2020, № 55

Позитив для бухгалтера

Як ви вважаєте, шановні колеги, серед бухгалтерів більше песимістів чи оптимістів?

З одного боку, важко розраховувати навіть на крихту оптимізму у представників нашої професії, вимушених мало не щодня стикатися із законодавчою плутаниною, фіскальним свавіллям і судовою несправедливістю. З іншого боку, усе минає, і це теж мине. Але повірити у позитивний результат здатні тільки запеклі оптимісти.

Стати ними вам допоможе тематичний номер, присвячений спірним і неоднозначним ситуаціям, навколо яких свого часу було зламано чимало списів. Але найважливіше, що врешті-решт ці спори вирішилися на користь платника. Нехай і у вашому професійному житті панує лише позитив!

«Податки & бухоблік», 2020, № 57

ЄСВ з мінзарплати. Дотримуємо!

Тема цієї статті давно знайома бухгалтерам. Але запитання на цю тему — часті гості на нашій гарячій лінії. Свою лепту додав і карантин. Адже замість звичного щомісячного нарахування працівникам зарплати і справляння ЄСВ бухгалтери отримали нову картинку: масові відпустки, вимушені посиденьки працівників удома, простій, звільнення тощо. Як у цих умовах дотримувати вже знайомих правил?

Ключове з них: якщо база нарахування ЄСВ не перевищує розміру мінімальної заробітної плати (МЗП), встановленої законом на місяць, за який отриманий дохід, сума ЄСВ у такому разі дорівнює добутку розміру МЗП і ставки ЄСВ. Інші подробиці — у статті.

О. Огай, «Податки & бухоблік», 2020, № 58, с. 2

Ліквідація

Ніщо не вічне. У тому числі й існування суб’єктів господарювання. Особливо це відчутно в непросте сьогодення. Юрособи «народжуються» і «помирають». Цей процес природний. Причини можуть бути різними: від бажання змінити форму до неможливості вести бізнес.

Обставини змушують ліквідувати підприємство або припинити діяльність фізособи-підприємця? Тоді цей спецвипуск для вас. У ньому піде мова як про процедурні, так і про облікові нюанси припинення діяльності.

«Податки & бухоблік», 2020, № 59

Форма № 20-ОПП: знову про деталі

Коротко нагадаємо: ф. № 20-ОПП — це Повідомлення про об’єкти оподаткування. Також у ф. № 20-ОПП відображають об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, і об’єкти, через які здійснюється діяльність. Такими об’єктами є майно і дії, у зв’язку з якими у платника виникають зобов’язання зі сплати податків і зборів.

Ось, власне, і вся теорія заповнення ф. № 20-ОПП. Решта у статті — відповіді на ваші запитання з практики.

М. Нестеренко, «Податки & бухоблік», 2020, № 60, с. 2

РРО-реформа

Багато хто, напевно, пам’ятає, до чого призвели минулорічні зміни в РРО-законодавстві. Уся підприємницька громадськість скипіла тоді хвилею обурення, звинувачуючи законодавців мало не в усіх своїх бідах.

Відсунути дату початку реформи змусило не обурення підприємницької спільноти, а коронавірус. Відтермінували в середньому на квартал, а в основній частині — на триваліший період.

Але час летить невблаганно. Цей період закінчується. Тобто потрібно вивчати зміни. Цей тематичний номер допоможе вам розібратися, що насправді передбачає РРО-реформа і коли які зміни набувають чинності.

«Податки & бухоблік», 2020, № 61

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі